I FRITT FALL: Wolverhampton har ikke vunnet en eneste fotballkamp etter at Ståle Solbakken fikk sparken. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
I FRITT FALL: Wolverhampton har ikke vunnet en eneste fotballkamp etter at Ståle Solbakken fikk sparken. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpixVis mer

- Mistet en gyllen mulighet da de sparket meg

Wolverhampton har ikke vunnet etter at Ståle Solbakken forsvant. Det overrasker ikke nordmannen.

Da Solbakken fikk sparken sa han at personen som overtar kommer til å få det tøft.

Den personen ble Dean Saunders, og han har definitivt fått det tøft.

Wolves har spilt sju ligakamper etter at Ståle Solbakken fikk sparken. Det har endt med null seire og fire poeng.

- Jeg er ikke overrasket over at de sliter. Dette er resultatet av en lang trend med å bytte ut managere for tidlig, sier Solbakken til Dagbladet.

Det siste året har Wolves hatt fire forskjellige managere.

- De må få kontinuitet på managerplass. Jeg er såpass freidig at jeg mener de mista en gyllen mulighet da de avskjedighet meg.

Paradoks Solbakken legger ikke skjul på at han er skuffet over å bare få et halvt år i klubben, og mener det nå går utover klubben.

- Hadde jeg fått bedre tid, kunne det blitt virkelig bra. Jeg hadde nettopp kommet ordentlig inn i det. I stedet måtte spillerne omstille seg enda en gang, sier Solbakken, som mener  grunnen til at han ble sparket er et paradoks.

- Satt litt på spissen fikk jeg sparken for det jeg blei ansatt for, nemlig å innføre en kontinental spillestil. 

Tilbake til middelalderen - Et sorgens kapittel, slår Svein Solberg fast.

Solberg er leder for Wolverhamptons norske supporterklubb VikingWolves. Han er ikke nådig sin dom over Dean Saunders.

- Dean er sikkert en jovial og hyggelig fyr, men jeg er veldig usikker på om han er rett mann til å redde dette laget. Spillemessig er vi tilbake til middelalderen, sier Solberg.

Supportersjefen legger ikke skjul på hvor skuffet han er når han snakker om årets sesong. Likevel medgir han at det kan være sunt for klubben.

- Kanskje Wolves har godt av å spille en sesong i League One for å kjenne litt på realiteten. Om de rykker ned, skal de i alle fall rett opp, sier Solberg.

- Solbakken ikke problemet Martin Swain er sportssjef i Express & Star, som er den største avisa i Wolverhampton. Han sier det har vært en marginal forbedring i måten laget spiller på, men at resultatene taler for seg selv. Og til tross for at spillergruppa virker mer tilfreds, og Saunders' britiske spillestil passer laget godt, var det galt å gi Solbakken sparken, skal vi tro Swain.

- Det begynner etter hvert å bli klart at det var spillerne, og ikke Ståle Solbakken, som var problemet, sier han til Dagbladet.

Wolves ligger på nedrykksplass i Championship, og har stø kurs mot League One. Swain klarer ikke å se for seg hvordan de oransje skal snu trenden før det er for sent.

- Det aner jeg helt ærlig ikke. Alle lagene i bunn av tabellen vinner kamper - bortsett fra Wolverhampton. Selvtilliten er fullstendig fraværende, både blant spillerne og fansen.

- Kan snu til helga I de 26 ligakampene Solbakken ledet Wolverhampton hadde laget et poengsnitt på 1,19. Med Dean Saunders ved roret er det samme tallet 0,57. Likevel tyder det meste på at Saunders fortsatt har tillit.

- Dean Saunders veldig uerfaren som manager, men han kommer nok til å få sitte ut sesongen. Steve Morgan (Wolves-eier, journ. anm.) har tatt mange dårlige beslutninger det siste året, og det blir nok ikke bedre av å gi Saunders sparken. Men husk at alt er mulig i engelsk fotball.

Søndag er Svein Solberg på Molineux når suverene Cardiff står på motsatt banehalvdel. Da kan trenden godt snu, mener han.

- Med litt tilfeldigheter kan det bli seier mot Cardiff, og da kan er det ingenting i veien for at det kommer flere seire. Det hadde ikke gjort noe om den første seieren etter Solbakken kommer når jeg er på stadion, ler Solberg.

PS! I Blackburn er situasjonen etter Henning Berg en helt annen. På de siste ni kampene har det blitt 15 poeng, og Michael Appletons mannskap har klatret til en tiendeplass. I tillegg har de slått ut Bristol, Derby og Arsenal i FA-cupen.

- Mistet en gyllen mulighet da de sparket meg