Mistet faren til kreft og drakk seg full som 12-åring. Søndag tok han sin første PGA-triumf

Klarte ikke å holde tårene tilbake.

TURBULENT OPPVEKST: Jason Day tok sin første seier i PGA-touren søndag. Da kom tårene. Foto: TOM PENNINGTON / PENNINGTON / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX
TURBULENT OPPVEKST: Jason Day tok sin første seier i PGA-touren søndag. Da kom tårene. Foto: TOM PENNINGTON / PENNINGTON / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da australske Jason Day søndag vant årets siste PGA-turnering - og tok sin første triumf noensinne - klarte han ikke å holde tårene tilbake.

Gjennom hodet gikk bildene fra barndommen.

27-åringen cashet trolig inn en betydelig sum med seieren i PGA-mesterskapet. Men for mannen fra Queensland, Australia, har det ikke alltid vært like enkelt.

Fattig oppvekst Day lettet på sløret etter PGA-seieren søndag. Da han var liten, levde nemlig familien i fattigdom. I tillegg døde 27-åringens far av kreft da golfproffen var 12 år.

- Vi var fattige. Jeg husker at mora mi klippet plenen med kniv fordi vi ikke hadde råd til å fikse gressklipperen. Jeg husker også at vi ikke hadde varmtvannstank, så vi måtte sette på kjelen og varme opp vann til dusjen, sa Day ifølge The Independent.

Mye av suksessen kan han takke sin caddie, Colin Swatton, for. Swatton har vært 26-åringens mentor, og støttet ham gjennom hele karrieren.

Etter at Days far døde, lånte mora nemlig penger for å sende ham på en internatskole som har huset flere andre australske idrettstjerner. Det var der de to møttes.

Drakk seg full som 12-åring - Forholdet mellom oss har vart lenge. At han var der, betyr at han har tatt meg fra et barn som havnet i slagsmål og ble full som 12-åring og satt meg på riktig spor. Det er ikke mange trenere som kan si det i idretten. Derfor kom det mange følelser på en gang etter hull 18. Jeg vet at mamma tok et andre lån på huset og lånte penger fra tante og onkel, bare for å få meg på skolen.

Han fortsetter:

- Hvis pappa ikke hadde dødd, tror jeg ikke at jeg ville vært der jeg er nå. Der jeg bodde da... det var ikke det beste stedet. Hvem vet hvor jeg ville vært? Jeg aner ærlig talt ikke, sier Day.

Etterpå møtte han sin gravide kone, Ellie Harvey, og sønnen Dash.

MED SØNNEN PÅ ARMEN: Dash og Jason Day. Foto: JAMIE SQUIRE / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX
MED SØNNEN PÅ ARMEN: Dash og Jason Day. Foto: JAMIE SQUIRE / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer