Mistet grepet om semibilletten

Thoresen & Co. må ut i en sjuende kamp.

Patrick Thoresen og Philadelphia ledet 2-0, men mistet grepet og må ut i en sjuende og avgjørende sluttspillkamp mot Washington.

Det står 3-3 i kamper etter at Washington vant 4-2 natt til tirsdag mye takket være stjernen Aleksander Ovetsjkins to scoringer. Den sjuende kamp spilles i Washington natt til onsdag. Den kampen avgjør hvem av lagene som tar seg til conference-semifinale.

Patrick Thoresen spilte 12.01 minutter for Philadelphia. Det så bra ut for hjemmelaget etter overtallsmål fra Mike Richards og Daniel Briere. Men Washington våknet og var à jour før midtperioden var over etter scoringer fra Nicklas Bäckström og Aleksander Semin.Glad Ovetsjkin
Ovetsjkin var mestscorende i grunnspillet, men russeren hadde ikke scoret på fire sluttspillkamper før de to matchvinnende scoringene mot Thoresen og co.

- Det betyr ingenting om det er jeg som scorer målene. Dersom vi vinner, er jeg glad, sier Ovetsjkin - hockeyens «Aleksander den store».

Det blir en nervepirrende match i Washington, men Flyers-spillerne er ved godt mot selv om de rotet bort tomålsledelse.

- Vi må glemme dette, og heller tenke på at vi kan vinne der (i Washington). Det har vi gjort tidligere i sluttspillserien, mener Daniel Briere.

- Det var utrolig kjedelig. Vi startet bra, men så sviktet det, sier en skuffet Patrick Thoresen til VG Nett.


Montreal videre
Montreal er klar for conferencesemifinale etter overbevisende 5-0 hjemme mot Boston. Det avgjorde duellen med 4-3 i kamper. Andrej Kostitsyn (2), Michael Komisarek, Mark Streit og Sergej Kostitsyn scoret målene.

Montreal står med 24 Stanley Cup-trofeer. Det er flest av alle. Sist de vant var i 1993. 34 ganger har laget spilt i finalen.

(NTB)

LEDET MED TO: Philadelpha og Patrick Thoresen ledet 2-0, men så scoret Washington fire ganger. Nå blir kvartfinalen avgjort i den amerikanske hovedstaden. Foto: AP
LEDET MED TO: Philadelpha og Patrick Thoresen ledet 2-0, men så scoret Washington fire ganger. Nå blir kvartfinalen avgjort i den amerikanske hovedstaden. Foto: AP Vis mer
Mistet grepet om semibilletten