Mistet grepet

Norge-Ukraina 22-31: Norge dummet seg ut da de hadde sjansen til å sikre seg lettest mulig motstand i VM-cupspillet. Nå venter istedet favoritten Spania i åttendedelsfinalen.- Men jeg tror faktisk vi slår dem, sier Christian Berge til Dagbladet.

Rett nok er Berge trønder, noe som nesten automatisk kvalifiserer til offensive uttalelser og friske meldinger. Men han ber om å bli trodd på at man ikke trenger å tro på julenissen, for å tro på norsk avansement.

- Jeg har virkelig troen. I dette mesterskapet har vi vist at vi kan slå hvem som helst. Vi må bare gi litt mer faen. Og da velger jeg heller å gå til kampen mot Spania med ei offensiv innstilling, sier Berge.

Troen blir ikke mindre da han får vite av Dagbladet at Spania tapte den siste innledningskampen i går kveld.

- Hørte du det. Kroatia slo Spania, roper Berge ivrig til romkamerat Jan Thomas Lauritzen.

Sinnssyke

Kanskje han skulle ta seg en prat med trener Leif Gautestad først.

Veien videre

Resten av VM er rent cupspill.

Norge møter Spania i åttendelsfinale onsdag.

Vinner vi, møter vi enten Island eller Jugoslavia i kvartfinale torsdag, som begge er vesentlig svakere nasjoner enn Spania. Taper vi, blir det plasseringsspill.

I en eventuell semifinale lørdag møter vi sannsynligvis Sverige i Paris. Sverige er storfavoritt mot Argentina i sin åttendelsfinale, og møter Ukraina eller Kroatia i kvartfinalen.

Finalen går søndag i Paris.

For å posjonere litt optimisme rundt i troppen.

- Spania er bedre enn Russland. Jeg tror sjansene til seier er 80_20 i favør av Spania, sier Gautestad til Dagbladet.

Men en ting er han og Berge enige om. Nøkkelen til videre avansement i VM ligger i forsvarsspillet.

- Mot Ukraina var det de, og ikke vi som gikk ut på banen og var sinnssyke i innstillingen. Det må vi snu hvis vi skal slå Spania. Vi må finne det sinnssyke nivået, der bare halve hjernen er med, ler trener Gautestad.

Ville dyr

Christian Berge er ikke i tvil om hva han vil bruke treningene fram til onsdagens kamp til.

- Terpe forsvar. Og få tilbake den rette innstillingen. Henger vi med i forsvaret så er mye gjort. Vi må være som ville dyr, ikke som snille lam. Sånn som vi var mot Ukraina, sier Berge.

For etter kollapsen mot Ukraina, var det ingen i den norske troppen som greide å forklare hvorfor laget ikke greide å fortsette med storspillet som sikret oss seier mot Slovenia, og seier mot Russland. Lørdag kveld sa Trener Christer Magnusson at han fryktet at gutta ville bli utladet etter poengsensasjonen mot Russland.

- Kanskje det var det som skjedde. Jeg vet ikke. Noen var sikkert slitne. Og vi var jo høyt oppe, og fikk mye ros etter russlandskampen, sier Berge.

- Kanskje dere ikke tåler skryt?

- Jo, det må vi jo takle. Det er jo det som er gøy.

Super Bowl

Etter kampen lanserte den norske laglederen, og den tidligere kapteinen på damelandslaget, Hanne Hegh, tanken om å få inn en psykolog i troppen. For å stabilisere tenningsnivået hos de norske gutta.

- Vi vet jo at det er små marginer som hele tida avgjør, også på det mentale planet, sier Hegh til Dagbladet.

Og det trenger ikke være avanserte midler som tas i bruk. På rommet til Christian Berge og Jan Thomas Lauritzen, ble det i natt ladet mentalt opp med Superbowl, og amerikansk fotball.

- Jeg blir inspirert av å se på annen toppidrett på TV. Vi har kanskje noe å lære av linjebackene i amerikansk fotball. Fem sånne på streken mot Spania, så hadde det ikke blitt mye gjennombrudd, ler Berge.