Mistet gruppeseieren på overtid

Men U21 er klare for semifinale i EM.

NESTEN: Stefan Strandberg satte straffen i mål, men 30 sekunder før overtiden var omme utlignet Itaia. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
NESTEN: Stefan Strandberg satte straffen i mål, men 30 sekunder før overtiden var omme utlignet Itaia. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Norge - Italia  1-1 (0-0)

TEL AVIV (Dagbladet): Med henholdsvis ni og sju endringer i startelleverene ble Norge mot Italia alt annet enn den testen det kunne vært for de to semifinalistene fra EM-gruppe a.

Ikke for det, med alle de fire U21-spillerne som kom fra a-landslagssamling stilte Norge et mer enn slagkraftig mannskap mot Italia. Og med klubbnavn som Roma, Inter, Juventus og Milan bak navnene på de italienske unggutta var det ikke noe i veien med kvaliteten på motstanden heller. 

Og selv om tempoet var så som så fra start var det åpenbart at flere av de norske gutta var sultne på å vise seg fram. Joshua King viste lekne takter og stor fart flere ganger de første ti minuttene, og også den ferske midtbanetrioen med Konradsen, Henriksen og Berisha tok kommandoen fra start.

Skremmeskudd Italia var ikke i nærheten før Sansone testa foten fra distanse etter knappe elleve minutter. Et skremmeskudd som gikk rett på Østbø i det norske målet.

Det neste kom kom etter 23 minutter. Thomas Rogne slo en horribel tversoverpasning mot Nordtveit, som skled av retningsforandringen han ble tvunget til. Dermed kontret italienerne, med Norge ble reddet av en siste-sekundstakling av Hedenstad som var på vei tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer