Mistet håret på seiersfesten

Etter å ha kjørt fletta av konkurrentene i Hellas, mistet Petter Solberg (29) selv alt håret under seiersfesten i går kveld.

KAMENA VOURLA (Dagbladet): -  Jeg lurer på hva kona mi, og mutter og fatter sier etter dette. Og hva med sønnen min, Oliver. Han kommer nok ikke til å kjenne meg igjen, utbrøt Petter Solberg etter at han til stormende jubel fra hele Subaru-teamet ble snauklippet i går kveld.

Før rallyet lovet han sitt mekanikerteam at de skulle få lov til å barbere ham på hodet om han vant VM-runden her i Hellas.

-  Jeg gjorde det for å motivere dem til å yte det lille ekstra. Og det jo ut til at det betalte seg, gjorde det ikke, sier Petter Solberg.

«Kyllingkjøring»

Han har vært helt suveren hele helga, og vant ni av de 22 fartsprøvene i løpet. Tross et totalt tap på rundt ett minutt på lørdagens bremsesvikt og tidsstraff for å ha kjørt uten skvettlapper, hadde han full kontroll på Sebastien Loeb (Citroën) og Harri Rovanperä (Peugeot) på gårsdagens seks avsluttende prøver.

-  Loeb og Rovanperä kjørte flat out i kamp om andreplassen, likevel holdt jeg tidene deres med litt «kyllingkjøring». Jeg tok ingen risker. Likevel brukte jeg mye energi, for det er tøft å ligge foran og forsvare en ledelse. Jeg er jo ikke vant til det, men kan gjerne venne meg til det, sier Petter Solberg til Dagbladet.

I nærmeste framtid må han iallfall venne seg til at hårmanken er borte, selv om Petter ikke var overbevist om at teamet torde å barbere av ham håret.

-  Husk at sjåføren er sjefen i teamet. Og ingen tør legge seg ut med sjefen, smilte Petter lurt etter å endelig å ha fått seg en dusj på femstjernershotellet Galini i Kamena Vourla fire timer etter at seieren var i boks.

-  Holder alltid ord

Men klokka 22.45 i går kveld - etter teammiddagen og noen høflige taler - måtte håret til pers. Men det var teamets største kar, Jim Bywater, som fikk oppgaven. I tilfelle Petter skulle angre seg. Men Petter hadde ikke kommet på andre (og bedre?) tanker.

-  Jeg holder alltid ord. Det er jo bare hår. Bare jeg vinner løp, så er jeg villig til å gjøre alt mulig. Og ting som dette er med på å høyne teamspiriten, og derfor kommer jeg til å finne på andre ting framover. Det er viktig at vi tør drite oss ut, og nå har gutta noe å snakke om i lang tid, smiler Petter Solberg.

I likhet med teamet var han fornøyd med resultatet.

-  Jeg hadde tenkt å gjøre dette før Tyrkia uansett, for der kommer det til å bli veldig varmt. Under hjelmen er det ingen som ser at jeg ikke har hår likevel. Men jeg kommer nok til å gå mye med kaps når jeg ikke sitter i bilen, smiler han.

Også etter VM-gullet i Wales i november stilte han håret til disposisjon. Den gangen fikk verdensmesteren beholdet lokkene.

Dobbel poengfangst

Med seieren spratt den regjerende verdensmesteren opp til andreplass i årets VM-kappløp, bare fem poeng bak sammenlagtleder Sebastien Loeb fra Citroën.

Petter har som den eneste føreren scoret poeng i samtlige seks VM-runder i år, og har allerede dobbelt så mange poeng (38) som på samme tid i fjorårets gullsesong (19).

-  Målet er å plukke poeng i samtlige 16 løp. Da kan det bli en interessant VM-duell med Loeb, for han har virkelig imponert meg her nede, sier Solberg - som i går vant sesongens andre, og karrierens sjuende VM-triumf.

Champagnen fløt

Rally Acropolis er blant de tre tøffeste VM-løpene, men Petter har alltid trivdes her: Det var nettopp i Hellas Petter i 2001 fikk sin første pallplassering med andreplass. I fjor ble han nummer tre. I går tok han steget opp til det siste og beste trinnet på seierspallen.

Og som han markerte seieren!

Før festen med teamet i går kveld holdt han et heidundrendes show i målområdet, hvor champagnen fløt over alt fra teamkolleger, publikum og presse.

-  Rally er livet mitt, derfor blir jeg så innmari glad når jeg vinner, flirer Solberg.

Teamsjef David Lapworth var ikke en brøkdel mindre blid.

-  Petter holder en nesten uvirkelig høy standard!

I SAKSA: Her mister Petter Solberg lokkene på Subarus seiersfest i Hellas seint i går kveld. Jim Bywater lot ikke et hårstrå være uberørt, etter at Petter lovet sitt mekanikerteam at de skulle få barbere ham på hodet om han vant runden.
LUFTIG: Petter Solberg i fint svev på siste dag av Rally Acropolis.