Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Mistet hodet - knuste Molde

Rosenborg kom tidlig under mot Molde, men snudde kampen og vant 3-1 i kveld. Det betyr at håpet om medalje lever for fullt. Alexander Søderlund måtte ut med rødt kort.

VANT: Bjørn Maars Johnsen legger på til 3-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Molde på Lerkendal stadion.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
VANT: Bjørn Maars Johnsen legger på til 3-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Molde på Lerkendal stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
  • Rosenborg – Molde 3–1

TRONDHEIM (Dagbladet): Molde kom til Lerkendal for mer eller mindre å besegle seriegullet. For Rosenborg – som har hatt en svak sesong – handler alt nå om tredjeplassen. Den gir muligheten til å kvalifisere seg til Europa League neste sesong. Uten denne muligheten kan sesongen enkelt stemples som en fiasko.

Samtidig er det ingen tvil om at laget – i perioder – har vist kvaliteter på høyt nivå under trener Eirik Horneland. Nettopp disse kvalitetene gjør at han sitter trygt og vil få tid til å forme laget også neste sesong.

Rosenborg lå under med 0–1 etter 13 minutter i kveld. Men to scoringer det siste kvarteret av første omgang sørget for å snu hatoppgjøret.

3–1, og spikeren i kista, kom åtte minutter før slutt. Scoring: Leiesoldat Bjørn Maars Johnsen.

Gullkamp

På forhånd var det klart at kampen manglet en dimensjon: Naturligvis skulle dette handlet om gullkampen. Men med 15 poeng bak Molde har Rosenborg lagt bak seg en svak sesong.

RØDT KORT: Alexander Søderlund måtte ut med rødt kort før pause. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
RØDT KORT: Alexander Søderlund måtte ut med rødt kort før pause. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Laget fikk en god opplevelse mot Sporting Lisboa i Europa League. Men deltakelse i Europa innebærer også lange reiser, så sånn sett stilte gjestene mer uthvilte til start.

To fulle busser fra Molde skulle gi spillerne energi i ryggen.

- Molde på topp, sang fansen.

Lerkendal viste seg fra en kald side. Flere steder i Trøndelag snødde det i helga. Likevel var stadion godt besatt. Og første omgang ble en forrykende affære.

Rosenborg hadde ballen mest innledningsvis, men det var Molde som tok ledelsen. I hovedrollen: Den farlige målduoen Ohi Omoijuanfo og Leke James.

James stormet gjennom Rosenborg-forsvaret og tok ballen ned til dødlinja. Der la han hardt inn og fant Ohi på bakerste stolpe. Han gjorde som en goalgetter skal gjøre og sørget for mål nummer 14 for sesongen.

Sterke

Molde virket sterke etter scoringen. De ville mer, de løp bedre – men det var Rosenborg som fikk inn ball nummer to på Lerkendal. Mike Jensen plukket opp ballen og sendte den til Alexander Søderlund. Han flikket den videre til David Akintola, som ikke hadde noen problemer med å overliste Andreas Linde i Molde-buret.

Seks minutter seinere økte Rosenborg til 2–1. Denne gang fant Birger Meling midtstopper Tore Reginiussen på hodet. Han headet videre til kollega Even Hovland, som strakk fram et bein og sendte ballen i mål.

I LEDELSEN: Ohi Omoijuanfo sendte Molde opp i 1-0..
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
I LEDELSEN: Ohi Omoijuanfo sendte Molde opp i 1-0.. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Så langt, alt vel. Hadde det ikke vært for at Søderlund måtte ut med rødt kort rett før pause. Det skjedde etter at han fikk to gule kort, og det var tydelig at spissen var litt for heit i topplokket denne søndagskvelden.

Konsekvensen av det røde kortet ble at Rosenborg forsvarte seg i andre omgang. Bildet var tydelig: Molde hadde ballen, mens Rosenborg ønsket å ri på ledelsen.

Offensiv kraft

Selv om Søderlund måtte ut hadde Rosenborg offensiv kraft i Akintola og Bjørn Maars Johnsen, som kom inn for Samuel Adegbenro etter 66 minutter. Nettopp Maars Johnsen sendte Rosenborg opp i 3–1 da han fikk stå alene foran mål åtte minutter før slutt.

Molde var tydelig svekket i angrep av at Ohi gikk ut i pausen. Den etterlengtede utlikningen kom aldri, men mye skal til for å hindre laget fra å ta seriegullet.

Bodø/Glimt ligger sju poeng bak, med én kamp mindre spilt.

UTVIST: Rett før pause i kampen mellom Rosenborg og Molde kaster Alexander Søderlund seg inn i en grisetakling og får sitt andre gule kort. Video: Mediabanken Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media