Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mistet hodet da fløyta gikk

I 60 minutter sloss Kristian Kjelling mot Serbia og Montenegro på banen. Men det var først etter kampen han mistet besinnelsen.

SOUSSE (Dagbladet): Da Kjellings siste desperate skuddforsøk på frikastet på overtid endte i magen til Goran Djukanovic, svarte serberen med følgende stygge glose: «Mora di er ei hore!»

Og Kjelling er ikke typen som lar slikt passere i stillhet, så han spratt opp på beina og endte i et klammeri som var nære å utvikle seg til tumulter ute på parketten.

Framfor å juble over seier mot Norge løp flere serbiske spillere bort for å «ta» Norges bestemann i går.

Kjelling tok Djukanovic, men viste med en håndbevegelse etterpå akkurat hva han mente om kommentaren fra den serbiske motspilleren.

-  Var bedre enn dem

-  Jeg skjønner at han ble forbanna, men det er likevel ikke ok at han tråkker over meg og kommer med ufine bemerkninger om mora mi, selv om han selvsagt ikke mente det personlig. Derfor er det bare rimelig at jeg spratt opp og dyttet ham, sier en skuffet Kristian Kjelling til Dagbladet etter matchen som så ut som en norsk arbeidsseier, helt til serberne gikk opp i ledelsen for første gang drøye fire og et halvt minutt før slutt.

Kjelling er ikke uvant med å møte serbere i den spanske ligaen - og var forberedt på at de ville bruke ufine triks både verbalt og fysisk.

-  «Mora di er ei hore» var vel det første jeg lærte i Spania. De sier det jo nesten hver gang de bommer på et skudd. Faktisk synes jeg det er litt kult å spille mot Serbia, men det er også et helvete å tape for dem. Og det er spesielt irriterende ettersom jeg syntes vi var bedre enn dem, sier Kristian Kjelling.

TRØST: Glenn Solberg trøster Kristian Kjelling eter VM-nedturen. Foto: Scanpix
TRØST: Glenn Solberg trøster Kristian Kjelling eter VM-nedturen. Foto: Scanpix Vis mer

21 skudd!

Norge var i ledelsen nesten hele kampen, og Kjelling hadde hele tida en følelse av at Norge ville vinne kampen. Og da Serbia gikk opp i to måls ledelse to minutter før slutt trodde han også at de ville unngå tap.

-  Helt til jeg skjøt det siste skuddet, var jeg sikker på at vi ville klare minst uavgjort. Men de skal ha for at de kjempet sinnssykt, mens vi samtidig bommet for mye mot slutten, sier Kjelling til Dagbladet.

Selv var han den ivrigste norske skytteren:

Kjelling sto for hele 21 av Norges 52 skudd i går kveld. 11 av dem endte i mål - hvorav fem på sju straffekast.

En ok uttelling, men heller ikke mer. Kjelling virket stresset ved flere anledninger, og skjøt på flere dårlige muligheter.

-  Jeg ble kanskje litt for ivrig etter å skyte i perioder. Men det er tross alt bedre å ha litt for mye lyst enn litt for lite lyst til å skyte.

Sleip ball

I første omgang satte han fire av fire straffer. I andre omgang bommet han på to av tre.

-  Det er egentlig ingen unnskyldning, men ballen var litt for klissete i andre omgang, slik at den ikke fikk den skruen den skulle hatt i trickskuddet. Uansett er det tragisk dårlig å misse på to straffer, sier Kristian Kjelling.

Med tapet i går er alt plutselig helt åpent i Norges gruppe, og kveldens kamp mot Tyskland blir derfor en nøkkelkamp om Norge har tenkt seg videre i dette mesterskapet.

Kristian Kjelling tror at Norge kommer seg videre tross tapet i går.

-  Om vi vinner de to neste kampene i gruppespillet, er det ingen som etterpå vil snakke om at vi tapte mot Serbia. Jeg tror ikke at vi vinner VM, men det kan fortsatt skje, sier Kristian Kjelling.

-  Synd på gutta

Landslagstrener Gunnar Pettersen mener spillerne hans mistet hodet litt på slutten, da seieren glapp.

-  Det er nok ikke hele grunnen, men vi mangler erfaring på dette nivået, og brente for mange klare sjanser mot slutten. Den totale uttellingen var dårligere i denne kampen enn hva vi har hatt i det siste, sier han til Dagbladet.

Likevel følte han ikke at Norge var dårligere enn Serbia og Montenegro i går.

-  Ballen trillet ikke vår vei. Jeg synes litt synd på gutta, som nedlegger så utrolig mye, men får så dårlig betalt for den jobben de gjør.

«GP» ville ikke rakke ned på de tsjekkiske dommerne, men klarte likevel ikke holde igjen følgende kommentar:

-  Det var stor forskjell på det vi fikk utvisning for og det de fikk for.

Men det spiller ingen rolle nå. Nå må vi prestere under press for å komme videre, men vi har flere sjanser.

TUMULTER PÅ PARKETTEN: Framfor å juble over seier mot Norge løp flere serbiske spillere bort for å «ta» Norges bestemann i går. Her er det keeper Danijel Saric som er i klammeri med Kristian Kjelling.