Mistet Klæbo og Sundby: - Et savn

Allroundlandslaget i langrenn har mistet både Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby. Tomrommet blir utfordrende å fylle, mener Sjur Røthe - ny mentor i laget - mens Simen Hegstad Krüger tror det også kan ha sine fordeler.

STJERNEFRAVÆR: Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo har stått for mange av norsk herrelangrenns største triumfer, men begge forlot allroundslandslaget etter forrige sesong av ulike årsaker. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STJERNEFRAVÆR: Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo har stått for mange av norsk herrelangrenns største triumfer, men begge forlot allroundslandslaget etter forrige sesong av ulike årsaker. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLOMARKA (Dagbladet): Vi må hele tolv år tilbake, til 2008, for Martin Johnsrud Sundbys første verdenscupseier. I en årrekke var Sundby verdens beste, samt trendsetteren og mentoren på herrelandslaget, inspirert av Marit Bjørgen.

I vår ble veteranen vraket fra landslaget, noe som har gitt et tomrom på sesongoppkjøringens første samlinger.

Allroundlandslaget har i tillegg mistet en annen ledestjerne siden forrige vinter. Johannes Høsflot Klæbo valgte å forlate laget til fordel for sprintlandslaget.

Dermed har allroundgutta mistet både Sundby og Klæbo, som vant OL-gull sammen på både lagsprinten og stafetten i Pyeongchang, i tillegg til stafettgull sammen også i VM i Seefeld, hvor begge dessuten vant hver sine individuelle gull.

- Et savn

I Sundbys fravær er det nå Sjur Røthe - fire år yngre enn Sundby - som er lagets eldstemann og nye mentor.

- På samlinger blir det et savn uten Martin. Martin har satt standarden uansett hva det gjelder. Nå må vi på sett og vis sette standarden selv. Det er annerledes. Nå er plutselig jeg eldst. Det er store sko å fylle, sier Sjur Røthe til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer