Mistet lappen

RABAT (Dagbladet): Ikke lett å være trivelig taxisjåfør i Rabat. Marokkanske Rachid Driss mistet lappen i går fordi han kjørte Dagbladet til Marokkos VM-trening.

Sjåførens «forbrytelse» ble slått hardt ned på av politiet:

Han hadde tatt med seg norske journalister til treningen. Og de kunne finne på å skrive både nedsettende og avslørende om landets fotballstolthet.

  • Landslagstrener Henri Michel og spillerne lever under enormt press foran VM. Fotballgale Marokko krever revansje etter tafatt innsats i USA-VM for fire år siden, og under det afrikanske mesterskapet nylig.
  • Først benektet det marokkanske fotballforbundet at laget skulle trene. Så innrømmet de at - jo, det skulle visst være en samling, men media hadde ingen adgang. På treningsfeltet var det til slutt fritt fram for skotske, engelske, franske og marokkanske pressefolk.

Publikum og Michel vet at kampen mot Norge 10. juni er selve nøkkelen til denne revansjen.

Både fordi det er åpningskampen, og sannsynligvis vinn- eller forsvinn for Marokko. Og fordi Henri Michel ser på Norge som den hardeste konkurrenten til den gylne plassen bak Brasil i VM-gruppe 1.

Derfor er det kampen mot Drillos han tenker mest på foran treningskampene mot England i dag og Frankrike fredag.

- Kampen mot Norge blir viktig. Ekstremt viktig. Hele VM-innsatsen vår er avhengig av den kampen, sier Michel.

Det budskapet har resten av nasjonen også fått med seg. Derfor var det nok av dem som ikke likte at vi var på plass da Marokko drillet inn VM-formasjonene i går.

<B>TRIST SAK:</B> Taxisjåfør Rachid Driss ble fratatt både fører- og vognkort fordi han kjørte Dagbladet til Marokkos treningskamp.