Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mistet ledelsen tre ganger

Åtte mål i London-derbyet.

(Dagbladet.no): Tottenham - Chelsea 4-4.

Kveldens London-derby mellom Tottenham og Chelsea ble en sjanse- og målfest av de sjeldne.

Hele tre ganger tok bortelaget ledelsen, bare for å oppleve at Tottenham slo tilbake hver gang.

Kampen endte 4-4, som for øvrig er et resultat både Chelsea og Tottenham har opplevd tidligere i sesongen (begge mot Aston Villa).

Drogba startet ballet

Lokaloppgjøret eksploderte allerede i det 3. spilleminutt da Chelseas Didier Drogba snek seg inn i feltet etter et mislykket frispark signert ham sjøl.

Da John Terry slo ballen inn igjen fra venstre kant, kunne ivorianeren enkelt stange ballen i mål fra kloss hold ved bakre stolpe.

Bare tre minutter seinere fikk Joe Cole sette ballen i nettet etter en Paul Robinson-retur, men dommeren blåste denne gangen for offside.

I stedet var det Tottenham som skulle score det neste målet i kampen, i det 11. minutt.

STARTET BALLET: Didier Drogba scoret det første av i alt åtte mål i kveldens kamp mellom Chelsea og Tottenham. Foto: GERRY PENNY/EPA/SCANPIX
STARTET BALLET: Didier Drogba scoret det første av i alt åtte mål i kveldens kamp mellom Chelsea og Tottenham. Foto: GERRY PENNY/EPA/SCANPIX Vis mer

Da vant Jonatham Woodgate en hodeduell i feltet etter en corner, og fikk stanget ballen kontant forbi Chelsea-keeper Carlo Cudicini.

Chelsea i ledelsen - igjen

Men den frenetiske målfrekvensen sluttet ikke med det, for bare ni minutter etterpå tok Chelsea tilbake ledelsen.

En livlig Cole sto for forarbeidet, før Michael Essien på elegant vis vippet ballen over keeper og i mål - tredje mål på 20 minutter på White Hart Lane.

Etter dette ble det ikke flere mål i første omgang, men derimot mye fokus på dommeren. Dette startet etter en vill Ashley Cole-takling av Alan Hutton like før lagene skulle gå i garderoben.

Cole kunne fort ha måttet gå i forveien, for taklingen var av det oransje slaget. Men den ble bare belønnet med gult.

De siste minuttene av omgangen var alle så opptatt av å føle seg urettferdig behandlet av dommeren at de knapt klarte å spille fotball.

Tidlig mål etter hvilen

image: Mistet ledelsen tre ganger

Etter hvilen var det derimot på\'n igjen, med mål etter bare sju minutter.

Joe Cole kom skrått på mål etter en pasning fra Salomon Kalou, men klarte å sette ballen i mål via en lite imponerende Robinson. Dermed 1-3 og tilsynelatende solid ledelse for Chelsea.

Hjemmelaget hadde likevel ingen planer om å gi opp kampen mot londonrivalene, noe Dimitar Berbatov understreket etter en times spill. Da vant han duellen med Terry og stanget inn ny spenning i kampen.

Og sjansekalaset bare fortsatte.

Fra det 63. til det 66. minutt kom Drogba, Berbatov og Essien til store sjanser etter tur. Sistnevnte skjøt sågar i venstre stolpe, som følge av godt forarbeid av Joe Cole.

Nå må det vel ha skjedd nok?

I perioden som fulgte satset Tottenham mye framover og ble belønnet med stort press på gjestene - og etter hvert med en ny utlikning, den andre i kampen:

Et kvarter fikk slutt fikk Tom Huddlestone ballen langt bak i feltet etter et hjørnespark, og med venstre bein skrudde han ballen i mål ved venstre stolpe.

Var det noen som på dette tidspunktet tenkte at nå er det nok, nå har det skjedd nok i denne kampen, så tok de feil.

For ti minutter før slutt var Joe Cole en smule heldig som fikk ballen forbi Tottenhams bakerste mann, før han sto for en prestasjon som skyldtes alt annet enn hell:

Fra omtrent ti meters hold banket han ballen opp i høyre kryss med stor kraft.

Keane ødela Chelsea-festen

Helt til det gjensto to minutter av kampen så det ut til at Chelsea skulle få sin revansje etter ligacupfinale-tapet for Tottenham forrige måned.

Men Robbie Keane ville det annerledes.

Etter litt fram og tilbake i Chelsea-forsvaret rundt sekstenmeteren, fikk han ballen og skrudde den i lengste hjørne. Tottenham utliknet for tredje gang.

På tampen av kampen holdt Spurs også på å stjele alle poengene da Berbatov fikk sjansen alene med keeper.

Denne gangen ble det ikke mål, men de hadde vi strengt mange nok av denne kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media