Mistet lysten på snowboard

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Daniel Franck (25) trodde aldri det ville skje. Men for et halvt år siden fikk mannen som lever og ånder for snowboardsporten sin egen idrett i vrangstrupen og flyktet til USA for å finne tilbake motivasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg glemte å ha det moro, og til slutt ble det så ille at jeg måtte spørre meg selv om det egentlig var dette jeg hadde lyst til å holde på med, sier en åpenhjertig Daniel Franck til Dagbladet dagen etter åpningen av årets The Arctic Challenge (TAC), som han og kameraten Terje Håkonsen arrangerer.

På tribunen

Sjøl sto Daniel Franck over lørdagens quarterpipekonkurranse i Holmenkollen - hvor den 19 år gamle finnen Heikki Sorsa satte ny verdensrekord med et svev ni meter over pipekanten.

I stedet koste han seg på tribunen sammen med samboeren Vibeke (25) og datteren Sofie (20 måneder).

I går reiste TAC-deltakerne videre til Hemsedal, hvor halfpipekonkurransen avholdes onsdag, før de torsdag setter kursen for Lofoten hvor helga er satt av til frikjøring, surfing, fisking og paintball.

- For mye alvor

Nå snakker Daniel Franck ut om hvordan snowboardsporten holdt på å spise ham opp - om hvordan han som produkt av sin egen suksess og popularitet følte seg presset fra alle kanter i tida etter at han vant OL-sølv i Nagano i 1998.

- Etter OL ble det for mye alvor: Jeg måtte kjøre for å skaffe ekstra OL-plasser et sted, stille opp i et FIS-renn et annet sted osv. Jeg fikk ikke gjort de tingene jeg sjøl aller helst ville.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer