Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Mistet mor og bror

Basketstjernen Sebastian Telfair mistet to av sine nærmeste til coronaviruset på få uker.

KNUST: Sebastian Telfair mistet både broren og moren til corona på kort tid. Bildet er tatt i forbindelse med en annen sak, da Telfair var tiltalt i en straffesak i fjor. Foto: NTB Scanpix
KNUST: Sebastian Telfair mistet både broren og moren til corona på kort tid. Bildet er tatt i forbindelse med en annen sak, da Telfair var tiltalt i en straffesak i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tragediene har rammet mange familier i New York-området under corona-pandemien, men få er rammet hardere enn basketstjernen Sebastian Telfair (34).

I løpet av noen få uker mistet han både broren og moren til coronaviruset som herjer den amerikanske metropolen.

Storebroren Dan Turner døde 28. mars, bare 49 år gammel. Han ble begravd på lørdag. Turner var selv baskettrener, en viktig mentor for Sebastian, «alltid en støtte på hans vei mot toppen», ifølge New York Post.

Mandag denne uka, to dager senere, døde moren, 64 år gammel. Da hadde hun kjempet intenst mot viruset på sykehuset i 38 dager.

STJERNE: Sebastian Telfair hadde ti år i NBA. Det ga han stor stjernestatus. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Sebastian Telfair hadde ti år i NBA. Det ga han stor stjernestatus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Moren Erica blir beskrevet som en svært tapper og altoppofrende kvinne.

Erica Telfair er etter dødsfallet blant annet avbildet i amerikansk presse hvor hun feiret sammen med sønnen da han ble NBA-spiller i 2004. Sebastian Telfair kom da rett til verdens største basketliga fra videregående skole. Han endte opp med å spille ti sesonger i ligaen, blant annet for Portland Trail Blazers og Boston Celtics.

- Bare vondt

Sebastians lillebror Ethan fulgte i sin berømte brors fotspor på basketbanen og har fått tre år i NBA.

Sebastian og Ethan har begge uttrykt sin sorg på sosiale medier over tapet av moren og broren.

«I dag mistet jeg storebroren min, og det river hjertet og sjelen min i biter. Jeg elsker deg så mye, og jeg vet ikke hvordan jeg skal komme over dette», skrev Ethan på Twitter.

Broren skal forøvrig ha hatt nyreproblemer.

«Vi har det bare vondt!» skrev Sebastian på Instagram blant annet, til et bilde av morens navn, fødselsdato og dødsdato.

MOREN: Erica Telfair døde 64 år gammel. Foto: Sebastian Telfair / Instagram
MOREN: Erica Telfair døde 64 år gammel. Foto: Sebastian Telfair / Instagram Vis mer

Rørende farvel

Moren Erica tok til seg nevøen Jamel Thomas da han var tre år - etter at moren hans ble drept. Han vokste opp som Sebastian og Dans bror.

- Det har vært tøft, men jeg er bare glad for at begge ikke lider lenger, sier Thomas til New York Post.

- Alle gråter hjemme. Det er ingenting vi kan gjøre. Vi kan ikke gå og trøste hverandre fysisk. Men vi har en gruppechat og en gruppe på FaceTime. Vi snakker og gråter oss gjennom det, forteller han.

TRIST: - Vi har det bare vondt, skriver Telfair på sosiale medier etter tapet av sin mor. Uker før mistet han sin bror. Foto: NTB Scanpix
TRIST: - Vi har det bare vondt, skriver Telfair på sosiale medier etter tapet av sin mor. Uker før mistet han sin bror. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han forteller at moren ble lagt i kunstig koma mens hun var på respirator, men våknet etter noen uker og ringte Thomas. Hun vinket mot ham i videosamtalen og sendte slengkyss.

- Jeg tror hun bare prøvde å si farvel til meg, sier Thomas til New York Post.

Hun havnet i koma igjen og fikk hjerneslag. Operasjon ble vurdert, men hun fikk raskt hjerteinfarkt og døde.

- Hun drakk aldri, hun røkte ikke. Hun gjorde aldri noe usunt. Ingen underliggende sykdommer. Hun var bare et sunt menneske, sier Thomas.

Han beskriver Erica som «den som holdt familien samlet».

Støtten hennes var sterk, hun var der «alltid for å gi motivasjon i vanskelige tider.»

Når han skal beskrive sine berømte basketbrødres reaksjoner, svarer han:

- De er veldig, veldig emosjonelle. De har det ikke bra, sier broren Thomas.

- Jeg sier til dem: «Bare tenk på de gode tidene. Tenk på hvor glad og stolt dere gjorde henne, tenk på hva dere gjorde for moren vår. Det er den beste måten vi kan hedre henne på under denne pandemien.

STERK KARRIERE: Telfair har flydd høyt i karrieren sin - alltid støttet av sin bror og mor. Foto: NTB Scanpix
STERK KARRIERE: Telfair har flydd høyt i karrieren sin - alltid støttet av sin bror og mor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Smittet på premiere?

Den offisielle dødsårsaken til Erica Telfair er ikke kunngjort, men den tidligere NBA-spilleren Stephon Marbury, som er en slektning av Telfair, sa i et intervju, ifølge NBC New York, at hun var smittet med coronaviruset.

Sønnen Thomas sier til New York Post at familien ikke er sikker på hvor eller hvordan moren og broren har blitt smittet av viruset. Han tror Erica kan ha fått det mens hun deltok på premieren for nevøen Stephon Marburys dokumentarfilm, «A Kid from Coney Island» 5. mars, og at hun i neste omgang kunne ha smittet sønnen, som bodde ved siden av henne på Coney Island i New York.

Sebastian Telfair har vært i søkelyset av andre, dystre grunner før. I fjor ble han dømt til fengsel i tre og et halvt år etter å ha blitt dømt for våpenbesittelse i Brooklyn, New York. Han ble løslatt mot en kausjon på 500 000 dollar, 5,2 millioner kroner. I dag har han husarrest fra klokka 19 på kvelden, ifølge USA Today.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!