TAPTE TITTELEN: Daniel Øverås mistet NM-tittelen etter kluss i turneringsoppsettet. Bildet har ingenting med saken å gjøre. Foto: NTB / Scanpix / Cliff Hawkins / Getty Images / AFP
TAPTE TITTELEN: Daniel Øverås mistet NM-tittelen etter kluss i turneringsoppsettet. Bildet har ingenting med saken å gjøre. Foto: NTB / Scanpix / Cliff Hawkins / Getty Images / AFPVis mer

Daniel Øverås mistet tittelen da arrangørene tabbet seg ut

Mistet NM-tittelen etter arrangørtabbe

Daniel Øverås trodde han hadde vunnet NM mandag, men ble fratatt tittelen like etter. Årsaken var en feil med turneringsoppsettet fra arrangøren, skriver NRK.

– Det var veldig tøft å få den beskjeden. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle si. Det var utrolig tungt, sier Daniel Øverås (21) til statskanalen.

Underveis i turneringen Drammen skal det ha oppstått problemer med rangering og simulering av puljespillet, noe som førte til kluss i turneringsoppsettet, ifølge nettstedet norskgolf.no.

«NGF finner det ikke riktig å kåre en Norgesmester i match basert på et sluttspill med feil utøvere», var beskjeden fra forbundet, skriver NRK.

Tor-Anders Hanssen, generalsekretær i Norges Golfforbund, sier at NM i matchspill ble spilt i et nytt format.

– Dessverre ble ikke turneringsbestemmelsene fulgt som avtalt og i kampens hete ble det gjort menneskelige feil. Dette beklager vi på det sterkeste, sier Hanssen til NRK.

Forbundet har besluttet å invitere de 16 utøverne som skulle vært med i A-sluttspillet tilbake 24. juli. Øverås sier han er usikker på om han blir med da.

NTB