Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kastet gummiøyne på banen

Mistet øye etter ulykke. Ble møtt med dette: - Skammelig

Skotten Dean Shiels ble mobbet for at han bare har ett øye, etter en ulykke som åtteåring.

MØTT MED GUMMIØYNE: Dean Shiels mistet øyet etter en ulykke. Det stoppet ikke noen Falkirk-supportere fra å mobbe ham. Foto: Lynne Camreon/PA/NTB Scanpix
MØTT MED GUMMIØYNE: Dean Shiels mistet øyet etter en ulykke. Det stoppet ikke noen Falkirk-supportere fra å mobbe ham. Foto: Lynne Camreon/PA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Den skotske fotballspilleren Dean Shiels (32) måtte operere ut det ene øyet tilbake i 2006. Spilleren fra Nord-Irland mistet synet på det samme øyet allerede som åtteåring, etter en ulykke.

- Siden ulykken har jeg ikke kunne se med det øyet i det hele tatt, til tross for flere operasjoner da jeg var yngre, har Shiels tidligere uttalt ifølge BBC.

Etter hvert oppsto det andre problemer, som sterke smerter i hodet. Etter råd bestemte han seg derfor for å fjerne øyet i 2006, men fortsatte likevel spillerkarrieren.

Shiels har blant annet spilt fire sesonger i skotske Rangers og spiller i dag for Dunfermline Athletic.

Det var i forbindelse med en kamp mot Falkirk i skotsk andredivisjon tirsdag at noen av bortelagets supportere kastet noe som ser ut som gummiøyne på gressmatta underveis i kampen.

Det var tydelig at det var myntet på Shiels, for deler av Falkirk-fansen sang også gjentatte ganger om at Shiels manglet et øye.

- Ikke akseptabelt

Dunfermline-manager Allan Johnston berømmer Shiels for at han ikke mistet fatningen i situasjonen.

- Du liker aldri å høre slike ting. Det er ikke bra. Og folk som Dean Shiels viser stor disiplin. Hele laget viste det, sier Johnston ifølge Daily Record.

- Jeg syns vi har taklet det profesjonelt, men du må bare gå videre. Det er ikke akseptabelt i dagens moderne samfunn, sier Johnston.

Representanter fra de to klubbene vil møtes i morgen (torsdag) for å se gjennom videoopptak som forhåpentligvis kan vise hvem som kastet gummiøynene på banen.

Får straff

Falkirk har uttalt at de vil straffe supporterne som sto bak. Klubben har kommet med en pressemelding der de beklager oppførselen til en liten gruppe supportere.

«Misbruk av noen med et handikap er rett og slutt uakseptabelt og det faktum at det fant sted på et sportsarrangement mellom to rivaler er ingen unnskyldning. Dette må stoppe nå», heter det blant annet i pressemeldingen fra Falkirk.

Videre heter det at klubben «ikke vil tillate denne skammelige oppførselen å bli gjentatt».

Opptakten?

I november ble Falkirk-spiller Kevin O'Hara (19) utestengt i åtte kamper etter å ha ertet Dean Shiels for at han bare har ett øye. Lagkamerat Joe McKee fikk fire kampers utestengelse for det samme.

O'Hara ble ifølge engelske BBC siktet for «overdreven dårlig oppførsel» av det skotske fotballforbundet etter episoden, som skjedde tilbake i oktober.

Duoen var fortsatt suspendert da klubbene møttes i går.

Denne utestengelsen kan ha vært foranledningen til at noen Falkirk-supportere altså bestemte seg for å kaste falske øyne på gressmatta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!