Mistet posisjonen i siste sving

- Spurten ble for tung, sier Anita Valen.

(Dagbladet.no:) Anita Valen (36) har slitt med en bihulebetennelse denne uka, men formen har vært stigende. Hun stilte derfor til start i morges, med håp om VM-medalje på fellesstarten i Madrid.

Bronsevinneren fra fjorårets VM i Italia lå lenge fint an, men kreftene holdt ikke helt til mål.

Etter den siste rundtkjøringen ventet en 600 meter lang spurt.

- Jeg var veldig uheldig i den siste svingen og mistet posisjonen min. Dermed måtte jeg sykle ut på siden for å komme meg fram. Det kostet, sier Valen til NRK.

Hun endte dermed på en 8. plass - noe som må ses på som en flott prestasjon med tanke på sykdommen som har slått henne ut den siste tida.

- Ja, med tanke på det som har skjedd må vi være fornøyd.

Tyske Regina Schleicher hadde mange lagvenninner med seg ut av rundkjøringen, og vant med god margin foran britiske Nicole Cooke.

Australske Oenone Wood, som i går sa hun ville vinne for sin døde lagvenninne Amy Gillett, kom på 3. plass.

SPURTET INN TIL GULL: Regina Schleicher jubler i det hun krysser målstreken i Madrid som verdensmester. Foto: AP
SPURTET INN TIL GULL: Regina Schleicher jubler i det hun krysser målstreken i Madrid som verdensmester. Foto: AP Vis mer

Lene Byberg kom på 82. plass - litt over 13 minutter bak det spurtende hovedfeltet.

Dagbladet.no fulgte den spennende avslutningen på VM-rittet:

I MÅL:
1. Regina Schleicher, Tyskland 3.08.52

2. Nicole Cooke, Storbritannia

3. Oenone Wood, Australia

...

8. Anita Walen, Norge

...

82. Lene Byberg, Norge +13.03

12.09: Det så ut som Anita Valen fikk en fin posisjon i starten av oppløpet, men klarte ikke sykle seg helt fram. Kreftene holdt ikke og hun endte på rundt 10. plass

12.08: Anita Valen ligger nå i 10. posisjon, en fin plassering nå som oppløpet nærmer seg. Rytterne ruller nå gjennom den siste rundkjøringen og det er 600 meter igjen til mål.

12.06: Nederlandske Goede støter kraftig, men stopper opp litt etter hvert. Hun blir hentet inn av resten etter kort tid. Mye aggressiv kjøring nå, men hovedfeltet lar ikke noen stikke av så nære mål.

12.04: Amerikanske Neben er hentet inn av det lange hovedfeltet.

12.00: Rytterne har nå vært på veien i tre timer, og har rundt ti minutter igjen til det som trolig blir en tøff spurt i Madrid. Flere tyske ryttere har nå tatt opp jakten på amerkianske Neben, som leder med fem sekunder.

11.58: Nå strekkes hovedfeltet ut igjen, og amerikanske Amber Neben prøver seg på et lite brudd.

11.54: Nå går det litt roligere i hovedfeltet igjen, og det er kanskje bare et kvarter igjen til målgang. Rytterne forbereder seg på en spurt, og prøver å finne gode posisjoner. Anita ligger fint i fronten av hovedfeltet.

11.49: Statid støting fra hovedfeltet, for å tette luka opp til rytterne i tet. De hentes nå inn.

11.45: Franke Juanatre og italienske Cantele prøver seg på et brudd, og får ei lita luke ned til feltet. Martissova (Russland) sykler dem inn, og nå ligger tre ryttere i utbrytergruppa.

11.42: Rytterne er i gang med sisterunda i Madrid, og det er 19 kilometer igjen til mål. Nederlandske Loes Gunnewijk sitter i front av hovedfeltet, som er strukket ut nå - ettersom tempoet har tatt seg opp. Lene Byberg ligger i en gruppe på rundt 20 ryttere, fem minutter bak hovedfeltet.

11.36: Sykkelsjef Svein Gaute Hølestøl sier til NRK at Valen føler seg bra. - Jeg har snakket med henne underveis og hun sier det går greit. Hun ser nå at det kan gå mot en spurt, og da har hun potensiale til å bli blant de fem beste, sier Hølestøl.

11.34: Flere ryttere stikker i et brudd, men blir omsider hentet inn. Antia Valen har nå falt litt bakover i feltet.

11.28: Etter noen små bruddfosøk ligger hovedfeltet nå samlet igjen. Anita Valen har i hele dag ligget fint ganske langt framme i feltet. Det er nå rundt 30 kilometer igjen.

HAR SLITT: Anita Valen har vært syk den siste tida, så dagens 8. plass er en flott prestasjon.