Mistet Rooney og to poeng

Fotbrudd for Rooney.

(Dagbladet.no): Manchester United - Reading 0-0.

Et massivt press og en drøss forspilte sjanser til tross: Manchester United greide bare 0-0 hjemme mot Reading i sesongåpningen.

To tapte poeng til tross, United viste gode takter mot Reading og bare en glimrende Marcus Hahnemann stod i veien for United-seier i Premier League åpningen. Tapet av Wayne Rooney skaper nok større bekymring for Sir Alex Ferguson og Manchester United


- Kunne ikke stå på foten

United-fansen må ha fått en følelse av déjà vu da Wayne Rooney tok seg til foten snaue 10 minutter før pause. 21-åringen ble stemplet av Michael Duberry i det han skjøt over mål på Michael Carricks gode innlegg, og grimasene som fulgte skyldtes neppe den misbrukte sjansen.

Rooney tok først av seg den venstre skoen ute på banen, før han ble eskortert ut på sidelinja. Etter litt behandling gjorde han et nytt forsøk, men da lagene kom på banen etter pause manglet Rooney. Han var i garderoben og hadde problemer med å stå på foten.

- Han hadde vondt, han kunne ikke stå på foten, sa Sir Alex Ferguson til Sky Sports etter kampen.

Rooney ble sendt til sykehuset med en gang etter kampen for å gjennomgå en scanning av foten. Scanningen viste et lite "hårstrå"-brudd på Rooneys venstre fot.

Rooney har vært forfulgt av den såkalte stjerneforbannelsen så langt i karrieren. Første gangen han hinket av banen med et brudd i foten var under EM-sluttspillet i 2004 - den andre gangen var mot Chelsea i en vårkamp i 2006.

MÅTTE GI SEG: Wayne Rooney, her omringet av sågodt som hele Reading, måtte forlate banen etter én omgang med det som kan være en alvorlig skade. Foto: ANDREW YATES/AFP/SCANPIX
MÅTTE GI SEG: Wayne Rooney, her omringet av sågodt som hele Reading, måtte forlate banen etter én omgang med det som kan være en alvorlig skade. Foto: ANDREW YATES/AFP/SCANPIX Vis mer

Begge gangene har Rooney trengt noen måneder på å trene seg opp igjen, og enda noen måneder på å finne tilbake til toppformen.

Det er foreløpig usikkert hvor lenge Uniteds unge stjernespissmå sitte på tribunen.


Det kan bety at Carlos Tevez får et større ansvar i tida framover enn noen kunne ane.

- Med Tevez tilgjengelig, og Saha og Solskjær tilbake i trening, har jeg spisser nok. Jeg er ikke i en situasjon hvor det er nødvendig å hente flere, sier Ferguson.  

Stor Hahnemann

Reading var ikke kommet til Old Trafford for å underholde, og satset utelukkende på kontringer. Og da United ikke greide å få ballen i mål til tross for stor spillmessig dominans og enkelte gode sjanser, ble det en klassisk stangekamp.

- Vi trykket dem tilbake, hadde noen gode sjanser og fine bevegelser. I andre omgang kom sjansene, men vi grep dem ikke. Honnør til dem, de kjempet for å få et resultat og fikk det. Jeg kan forstå dem som kommer hit og spiller på den måten, sier Ferguson.

- Men hadde vi hatt Rooney på banen tror jeg vi ville vunnet, legger han til.

Mistet Rooney og to poeng

Rooney forsøkte forgjeves før han skadet seg, Giggs traff stolpen, og Patrice Evra sleivet utilgivelig da en Duberry-klarering landet i beina hans fra en posisjon han nok scorer på ni av 10 ganger på trening.

United-presset tiltok i styrke utover i 2. omgang, og da Reading-innbytter Dave Kitson presterte å bli utvist etter under et minutt på banen, tydet mye på at den forløsende scoringen ville komme.

Marcus Hahnemann sto imidlertid som en levende vegg i Reading-målet, og tok alt som kom.

- Å spille med én mann mindre, og holde nullen, er et strålende resultat for oss. De har så mange muligheter, på topp har de seks eller sju spillere i verdensklasse. Vi spilte mann-mot-mann til tider, og fikk uttelling, sier Reading-keeperen.

Dermed har United, som hadde plassert nyervervelsene Hargreaves, Anderson og Tevez på tribunen, fått en skuffende start på sesongen.

Ikke minst med tanke på at både Chelsea, Liverpool og Arsenal gikk seirende ut av sine kamper.

<B>TUSLET AV BANEN:</B> Wayne Rooney tok av seg skoen, og gjorde et nytt forsøk på å komme inn igjen, men da lagene kom ut igjen på banen etter pause ble han værende i garderoben.
<B>HER SKJER DET:</B> Wayne Rooney blir stemplet av Michael Duberry, samtidig som han misbruker en god sjanse.