Johannes Thingnes Bø på andreplass

Mistet seieren på siste skyting

Johannes Thingnes Bø mistet seieren da han bommet én gang på siste skyting, men med en sterk sisterunde sikret han andreplassen på jaktstarten Nove Mesto.

ANDREPLASS: Johannes Thingnes Bø klatret opp til andreplass etter å ha startet som nummer ni på dagens jaktstart. Foto: AFP
ANDREPLASS: Johannes Thingnes Bø klatret opp til andreplass etter å ha startet som nummer ni på dagens jaktstart. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Johannes Thingnes Bø og Sturla Holm Lægreid hadde muligheten til seier på jaktstarten i Nove Mesto på lørdag, men på den siste skytingen skøyt begge seg bort fra seieren.

Quentin Fillon Maillet vant gårsdagens sprint og startet først på dagens jaktstart. Johannes Thingnes Bø leder verdenscupen sammenlagt, men ble bare nummer ni på sprinten. Derfor startet han 11 sekunder bak franskmannen i ledelsen.

Thingnes Bø klarte ikke å gjøre noe med Fillon Maillet, men klatret helt opp til andreplass i mål.

Lukas Hofer ble nummer tre, mens Sturla Holm Lægreid måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen.

Med andreplassen rykket Thingnes Bø litt i fra landsmannen Lægreid i verdenscupsammendraget.

God Lægreid-start

På den første skytingen var det Lægreid som kom best fra det av de norske. Mens Dale og Bø-brødrene bommet én gang så ordnet Lægreid fullt hus på standplass. Ut fra skytingen var Lægreid på tredjeplass. Seks sekunder bak Hofer i tet.

Inn til den andre skytingen var fem stykker samlet. Lægreid leverte perfekt og skjøt fullt. Det samme gjorde også de andre norske og det var fem norske blant de ti beste etter to skytinger.

På den tredje skytingen bommet tettrioen Hofer, Lægreid og Jaquelin en gang hver og bak dem skøyt flere konkurrenter fullt hus og trion hadde nå blitt til seks stykker. Johannes Thingnes Bø var den eneste norske som traff fem av fem og meldte seg derfor på i seierskampen sammen med Lægreid.

Dårlig siste skyting

Inn til den siste skytingen ble det klart at kampen om seieren ville være mellom de seks i tet. Der bommet Lægreid og Bø begge én gang hver.

- Der ryker seieren for Norge, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Fillion Maillet og Jacquelin skjøt begge fullt hus og gikk ut ganske likt etter skyting. På sisterunden slo Fillon Maillet knockout på Jacquelin og vant.

Det samme gjorde Johannes Thingnes Bø som tok igjen franskmannen og ble nummer to. Lægreid endte til slutt på fjerdeplass. Tarjei Bø gikk inn til en sjetteplass.

Kampen om verdenscupseieren

Før årets nest siste verdenscuphelg i skiskyting sto kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen mellom to nordmenn. Sturla Holm Lægreid og Johannes Thingnes Bø.

Førstnevnte kjemper om en historisk trippeltrøye i verdenscupen. 24-åringen har nemlig som mål å vinne verdenscupen sammenlagt og jaktstartcupen i tillegg til normaldistansecupen som han allerede har vunnet. Da ville Lægreid klart noe ingen andre har klart før han.

- Man vet aldri når man får muligheten til å vinne verdenscupen sammenlagt igjen. En trippel variant hadde vært drømmen, men da må jeg ha fullt fokus resten av sesongen. Det er mye som må gå min vei, men jeg krysser fingrene og har troen, sa Lægreid til NTB.

Skal han klare det så må han slå en Thingnes Bø i sammendraget. Det er nemlig stryningen som leder så langt. Før dagens renne skilte det 25 poeng mellom de to norske kanonene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer