Håndball-VM: Sverige - Norge.

Mistet seieren

Norge hadde knust all motstand tidligere i VM, men fikk det vanskeligere mot svenskene.

Publisert
Sist oppdatert

Sverige - Norge 30-30 (12-14)

CASTELLÓN/OSLO (Dagbladet): Sist Norge møtte Sverige ble det en knusende 36-19 seier i OL, men lørdagens dyst ble av det jevne slaget.

Norge havnet tidlig under, men Thórir Hergeirssons utvalgte skaffet en tomålsledelse til pause. I andre omgang fortsatte svenskene å plage norske stjernene og plutselig hadde de snudd kampen.

Norge snudde kampen igjen og kunne sikret kvartfinaleplass om de holdt på ledelsen, men svenskene reddet uavgjort med kampens siste kast.

- Det føles egentlig ut som vi tapte. Sverige var effektive og gode i sju mot seks. Det klarte vi ikke å håndtere i dag. Jeg føler vi kunne avgjort det, sier Veronica Kristiansen til Dagbladet etter kampen.

IRRITERT: Veronica Kristiansen og Norge var ikke forberedt på Sveriges taktiske grep i kampen som endte 30-30. Vis mer

Norge hadde kampen i sin hule hånd, men utnyttet ikke sitt siste angrep.

- Jeg syns det er merkelig at han ikke tar en timeout når det er et minutt igjen, sier TV 3-ekspert Karoline Dyhre Breivang om Thorir Hergeirsson.

Det synet delte makker Ole Erevik.

- Den burde helt sikkert vært tatt, men det er lett å være etterpåklok, sier Kristiansen.

- Det er vanskelig å svare på. Det er mye som kan gjøre annerledes det siste minuttet, men det er vanskelig å si i etterkant hva som er riktig, sier Katrine Lunde om situasjonen til Dagbladet.

IKKE FORNØYD: Den norske kapteinen, Stine Bredal Oftedal er ikke så fornøyd med egen vurdering i det avgjørende sluttminuttet i kampen mot Sverige. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Jevnt hele veien

Oppgjøret var bare et par sekunder gammelt da Anna Lagerquist fikk tominutter. Svenskene tok som forventet ut målvakt i angrep og spilte seks mot seks mot seks. I forsvar ga Norges overtall gevinst da Marit Røsberg Jacobsen banket Norge opp i ledelsen.

Emma Lindqvist utliknet for svenskene, men det tok ikke lang tid før Røsberg Jacobsen sørget for norsk ledelse igjen.

Da kampuret rundet ti minutter var kampen snudd igjen og Nathalie Hagman kunne smile for svensk ledelse. Spesielt Evelina Eriksson i buret viste klasse.

Det var jevnt hele veien, men Kari Brattset Dale sørget for at Norge kunne gå til pause med tomålsledelse.

JULING: Stine Bredal Oftedal fikk tøff behandling i duellene. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB
JULING: Stine Bredal Oftedal fikk tøff behandling i duellene. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB Vis mer

Norge startet andre omgang i undertall, men Camilla Herrem viste enormt forsvarsspill og vant ballen. Det utnyttet Henny Ella Reistad som vartet opp med en drømmescoring.

Camilla Herrem fortsatte storspillet og banket flere baller i nettet bak Emma Lindqvist.

Et godt stykke ut i omgangen hadde Silje Solberg ingen redninger og svenskene hadde nesten tettet luka.

Dermed var det duket for veteran Katrine Lunde på parketten og da kom også omgangens første redning, men Norge måtte vente til det var spilt 47. minutter.

Norge økte ledelsen, men til slutt reddet Sverige uavgjort med kampens siste kast.

Ny rekord

Før oppgjøret mot Norge hadde VM vært en stor målfest for Sveriges del. De kom fra knusende seirer mot Usbekistan (46-15), Puerto Rico (48-10) og Kasakhstan (55-20), mens det ble uavgjort mot verdensmester Nederland.

Norges forsvarsspillere hadde nok fått med seg storspillet til Nathalie Hagman før avkast. Sveriges høyrekant var soleklar toppscorer i VM før kampen med 48 mål på de fire første kampene.

Mot Puerto Rico og Kasakhstan satte Hagman rekord for det svenske landslaget da hun scoret 19. mål i en kamp.

OVERRASKET: De norske håndballjentene er mildt sagt overrasket over én detalj ved den svenske landslagssjefen. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

I lørdagens kamp mot Norge viste Hagman klasse tidlig og sendte svenske opp i ledelsen etter sjuminutter. Den svenske stjerna endte til slutt på 9 scoringer og målsnittet hennes er på 11,8 etter kampen mot Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer