TIL FARMERLAGET: I kveld spiller New York Rangers igjen mot Philadelphie Flyers, som Mats Zuccarello scoret mot i mars (bildet). Det skjer uten nordmannen, som trenger mer spilletid, ifølge trener John Tortorella.Foto: SCANPIX/AP/Seth Wenig
TIL FARMERLAGET: I kveld spiller New York Rangers igjen mot Philadelphie Flyers, som Mats Zuccarello scoret mot i mars (bildet). Det skjer uten nordmannen, som trenger mer spilletid, ifølge trener John Tortorella.Foto: SCANPIX/AP/Seth WenigVis mer

- Mistet selvtillit og har vært ustabil

Rangers-sjefen forklarer hvorfor Zuccarello sendes til AHL.

(Dagbladet): New York Rangers-trener John Tortorella sendte Mats Zuccarello Aasen tilbake til farmerlaget i AHL etter torsdagens flaue tap for New York Islanders, og mens Rangers kjemper om sluttspillet, skal nordmannen kjempe med Connecticut Whalers i Hartford.

Zuccarello hadde 40 kamper på rad i Rangers-drakt før han ble vraket to ganger denne uka, og da han fikk sjansen mot Islanders, endte det med minus tre i poengprotokollen på knappe 13 minutter med istid.

Trener Tortorella mener det er rett tidspunkt å la Norges største hockeystjerne få finne tilbake formen i AHL.

- Jeg mener «Zucc» er en type spiller som trenger mer istid i visse situasjoner, det er sånn han er. Jeg er bekymret - og det må jeg være - for størrelsen på kampene og hvordan kampene spilles på denne tiden av året, sier han til New York Daily News.

Ustabil
Zuccarello Aasen har allerede spilt flere kamper denne sesongen enn noensinne tidligere i karrieren, og Rangers-sjefen mener belastningen har begynt å tære på nordmannen.

- Det er en kombinasjon av det, og av at jeg tror han har mistet litt selvtillit. Det er litt mitt ansvar, for jeg har ikke brukt ham på isen så mye, på grunn av hva jeg tenker om kampene på denne tiden av året, sier Tortorella.

- Vi ville sende ham ned for at han skal få spille, for at han skal få minutter. Hva som skjer når han begynner å spille igjen, det vet jeg ikke. Han gjorde mye bra for oss, men han har mistet litt selvtillit, han har vært ustabil. Jeg tror minutter er det han trenger for å komme tilbake, og jeg kan ikke garantere ham de minuttene han trenger, sier Rangers-sjefen.

Avgjørende
Rangers møter Philadelphia Flyers i Philadephia i natt norsk tid, den første av fire avsluttende kamper som avgjør om det blir noe sluttspill på New York-klubben.

Connecticut Whalers spiller forøvrig også om en plass i AHL-sluttspillet.

Mats Zuccarello Aasen har spilt 41 kamper for Rangers denne sesongen. Han har scoret seks mål og levert 16 assist.