Mistet synet: - Forskrekket

Julie Bjervig Drivenes hadde en ekkel opplevelse etter målgang. - Jeg ble redd, innrømmer hun.

KJØLIG: Talentfulle Julie Bjervig Drivenes klarte ikke å se etter målgang på 10 kilometeren på Beitostølen. Video: Løkås/Haarstad Vis mer
Publisert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Det var helt på kuldegrensa da kvinnene gikk 10 kilometer lørdag formiddag.

Flere av utøverne var i store smerter etter løpet. Jessie Diggins kollapset og måtte ha hjelp ut av stadion, mens Frida Karlsson var så kald at hun ikke greide å komme seg til medaljeseremonien.

KULDE: Frida Karlsson var så kald at hun droppet premieutdelingen, den britiske jubelen sto i taket og Julie Bjervig Drivenes mistet rett og slett synet etter den iskalde målgangen på Beitostølen. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem. Klipp: Bilder fra NRK Vis mer

I smerter

Flere andre lå også i store smerter, skar grimaser eller skrek av smerte etter målgang.

Blant dem - Julie Bjervig Drivenes.

Hun gned seg desperat i øynene i målområdet, og beskriver at hun ble både svimmel og ør der hun «kava» og satt. Hun måtte også ha hjelp for å komme seg ut av målområdet.

Hva hadde skjedd?

- Jeg sleit med å se etter målgang. Ned den siste bakken ble jeg veldig tørr i øynene. Jeg var redd for at jeg ikke skulle se noe resten av rennet, men jeg klarte å komme meg i mål, forklarer hun til Dagbladet.

UTE I KULDEN: Julie Bjervig Drivenes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UTE I KULDEN: Julie Bjervig Drivenes. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Forskrekket

Til tross for at hun vanligvis takler kulden bra, og ikke var kald ellers, hadde hun fortsatt vondt i øynene etter målgang.

- Da jeg satte meg ned i målområdet svei det så i øynene. Jeg klarte ikke se noen ting, sier hun.

- Hvordan var det?

- Det var litt ubehagelig. Jeg ble litt forskrekket. Jeg har gått renn i kulde før, og har kjent at det svir i øynene. Jeg ble litt redd rett etterpå, innrømmer hun.

KULDESJOKK: I -16 grader måtte Frida Karlsson få hjelp etter målgang. Video: NRK/Løkås Vis mer

Heldigvis gikk det bra for 23-åringen. Bjervig Drivenes ble nummer 34 i rennet, som ble vunnet av finske Kerttu Niskanen, men hun er usikker på konsekvensen av å gå i det kalde Beitostølen-været:

- Det er utrolig kaldt akkurat nå, og man vet ikke hvordan kroppen reagerer på det. Spesielt luftveiene. I dag var det øyene som fikk kjørt seg, sier Bjervig Drivenes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer