Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mistet vår beste spiller

De norske gutta landet kraftig i dag da det ble tap mot Slovenia. Og aller verst: Frank Løke mister resten av EM.

• Her kan du sjekke alle resultater og tabeller

STAVANGER (Dagbladet.no): Slovenia - Norge 33-29.

Etter fire EM-kamper og ingen tap landet de norske gutta i kveld på jorda igjen, med et brak.

Forsvarssjef Johnny Jensen så sine lagkamerater fra tribunen, på grunn av karantene. Fra siste rad på langsida så han at gutta var langt fra på topp forsvarsmessig.

- Hvis det er en EM-kamp vi tåler å tape, er det denne, sa landslagssjef Gunnar Pettersen til TV 2 rett før kampstart, men etterpå angret han denne uttalelsen.

- Kanskje var det denne holdningen - at vi ikke trengte å vinne - som gjorde at vi falt ned flere hakk i innsats i dag. Jeg er veldig overrasket over det, sier GP etter kampslutt.

Kan nå semi - men uten skadd Løke

Men selv om det ble tap mot Slovenia har Norge fortsatt alt i egne hender. Håndballgutta har fem poeng og danskene og kroatene har seks.

NEDTUR: Frank Løke fikk røff behandling og måtte til slutt gå ut med kneskade. Nå er han ferdig med håndball-EM. Foto: THOMAS FOSSE/SCANPIX
NEDTUR: Frank Løke fikk røff behandling og måtte til slutt gå ut med kneskade. Nå er han ferdig med håndball-EM. Foto: THOMAS FOSSE/SCANPIX Vis mer

Derfor holder det for Norge å slå Kroatia torsdag kveld, så er vi i semifinalen.

Verst av alt i kveld var derfor ikke tapet. Frank Løke var en gigant - helt til han haltet ut i garderoben skadd. Nå er det klart at han har røket et bånd på innsida av kneet - og EM er derfor over for hans del.

- Når Frank kommer løpende og sier han tror han er skadd, da vet du at det er alvorlig, sier landslagslege Thomas Torgalsen til Dagbladet.no.

Orker ikke snakke

For Løke er en tøffing som er vant til å slåss. Skaden oppsto da han sto med høyrebeinet låst i bakken, og fikk en slovener inn i sida.

- Det tar normalt sett ti uker å trene opp en slik skade. Jeg tror ikke vi blir nødt til å gjøre noen inngrep, sier Torgalsen.

Løke selv var så langt nede onsdag kveld at han ikke orket å snakke om skaden. Strekkollega Bjarte Myrhol får nå mer ansvar framover. Den jobben er han klar til å ta fatt på.

- Dette visste jeg ikke noe om, det kommer som et lite sjokk. Vi har mistet vår beste spiller. Jeg er så klart klar til å ta over ansvaret på strek. Men vi mister en dimensjon nå som Løke er ute, sier Bjarte Myrhol til TV 2.

image: - Mistet vår beste spiller

Løke herjet

De norske gutta sleit mot slovenerne i starten og Gunnar Pettersen tok timeout etter bare ti minutter. Da krevde han høyere innsats og tøffere tak i forsvar. Slovenia slapp til for lett med distanseskuddene sine.

Steinar Ege fortsatte der han slapp i går kveld, og sto veldig godt. Før pause reddet han snaut halvparten av skuddene - og han bidro sterkt til at Norge bare var ett bak halvveis.

En annen spiller som var en gigant den første halvtimen var Frank Løke. Sjekk bare disse tallene:

Vestfoldingen scoret fem ganger, skaffet tre straffekast og sørget for to slovenske utvisninger.

De norske backene fant Løke på streken gang etter gang, med lekre og effektive innspill. Og 27-åringen gjør sjelden feil når han får nevene rundt ballen.

Slapp for lett til

Dessverre brant resten av gutta litt for mange hundreprosentsjanser, blant annet tre sjumeterkast i løpet av de første 31 minuttene.

image: - Mistet vår beste spiller

Ege sleit mer i den andre omgangen. Slovenerne slapp for lett til og i løpet av de første 12 minuttene reddet Ege bare ett av ti skudd.

- Vi hang ikke med på notene i det hele tatt. Vi prøvde ut litt forskjellige ting, men ingenting funket, sier Frode Hagen.

Midtveis i omgangen hadde Slovenia skaffet seg ei luke på seks mål.

Da slapp Pettersen det grønne timeoutkortet i bordet til kampledelsen.

- Nå, gutter, nå har vi valget sjøl om vi vinner eller ei. Vi må fram og ta dem ut, sa han til spillerne.

Denne formaningen hjalp imidlertid fint lite, og det meste fortsatte i samme spor. Ege hadde bare tre redninger de siste 30 minuttene.

- Det blir helt hypotetisk å tenke på om jeg kunne utgjort noen forskjell. Ege holdt oss inne i kampen i 1. omgang, og det er ikke sikkert jeg hadde reddet noe mer etter pause heller, sier andremålvakt Ole Erevik.

Kristian Kjelling var god mot slutten, men de norske gutta klarte ikke mer enn å kutte litt ned på den slovenske ledelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media