Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mistet venninne, lagkamerat og trener på ei uke

Södergren fortsatt preget av sorg.

SVENSK STØTTE: Anders Södergren (t.v) sier at det svenske landslaget mått stå sammen da tre profiler i miljøet gikk bort i løpet av kort tid i april. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SVENSK STØTTE: Anders Södergren (t.v) sier at det svenske landslaget mått stå sammen da tre profiler i miljøet gikk bort i løpet av kort tid i april. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det svenske skilandslaget hadde en blytung aprilmåned.

13. april døde Inge Bråten etter kort tids sykdom. Nordmannen trente svenskene fra 2005 til 2007 og var aktiv i skimiljøet i flere tiår.

To dager senere måtte Jenny Olsson (33), tidligere VM- og OL-løper for Sverige, gi tapt etter lang tids kamp mot kreften.

19. april mistet skilandslaget Fredrik «Fidde» Karlsson. 27-åringen omkom i en snøskuterulykke, bare to uker etter at han ble svensk mester i stafett.

Sverige-veteran Anders Södergren (35) medgir overfor Expressen at 2012 har vært grusomt for det svenske langrennsmiljøet.

- Det var et fryktelig år på den måten. Det er ingenting jeg går og roter i nå, men det er jo fortsatt like fryktelig. Dette finnes hele tiden i tankene, det er personer vi savner, sier Södergren.

SAVNET: Inge Bråten rakk å bli umåtelig populær blant de svenske langrennsløperne da han var sjef i Sverige. Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX
SAVNET: Inge Bråten rakk å bli umåtelig populær blant de svenske langrennsløperne da han var sjef i Sverige. Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX Vis mer

Han sier «vi» om skigruppa på landslaget, de som reiser sammen nærmest året rundt.

- Det var grusomt. Men jeg tror det gjorde at vi kom hverandre nærmere. Vi snakket mye og støttet hverandre. Vi ble bundet tettere sammen, sier veteranen til avisa.

Han tror det blir en minnestund for de tre langrennsprofilene i løpet av sesongen, på svensk jord.

Sesongens store mål arranges i Italia i februar. For klassiskspesialisten blir det spesielt å delta i VM i Val di Fiemme, der han for ti år siden tok sin første individuelle VM-medalje - sølv på femmila.

- Det hadde vært moro å ta medalje når jeg feirer jubileum, det sikter jeg meg inn på. Denne sesongen kan bli morsomt. Alt har fungert bra så langt. Det har vært mye tøst de siste sesongene, men kapasiteten er der, sier veteranen.

SAVNET: Jenny Olsson (t.v) tapte kampen mot kreften. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
SAVNET: Jenny Olsson (t.v) tapte kampen mot kreften. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media