Yasuhiro Suzuki dopet rivalen Seiji Komatsu

Misunnelig japaner dopet konkurrent. Utestengt i åtte år

Den japanske padleren Yasuhiro Suzuki er utestengt i åtte år fordi han puttet steroider i rivalens drikkeflaske slik at han ble dopingtatt.

UTESTENGT: Yasuhiro Suzuki er utestengt i åtte år for å ha dopet en konkurrent. Foto: Kyodo News via AP
UTESTENGT: Yasuhiro Suzuki er utestengt i åtte år for å ha dopet en konkurrent. Foto: Kyodo News via APVis mer

Hendelsen rammet Seiji Komatsu (25) under det japanske mesterskapet i september. Komatsu drakk intetanende av vannflasken, avga positiv dopingprøve og ble utestengt.

De to var hete kandidater til å representere Japan i OL på hjemmebane om to og et halvt år, og det var bakgrunnen for Suzukis sabotasjeaksjon.

– Jeg ville komme med i fireren til Tokyo-OL, men jeg var bare rangert som nummer fem, med en yngre rival foran meg. Derfor puttet jeg steroider i drikken hans, sa 32-årige Suzuki ifølge Det internasjonale padleforbundets nettsted.

Suzuki slo til før han og Komatsu begge deltok i K1 200 meter. Dagen før hadde han gjort det svakt i K1 500 meter, og han følte at sjansen til å få plass i Japans K4 500 meter var i ferd med å glippe.

Senere fikk han samvittighetskvaler og tilsto overfor det nasjonale padleforbundet. Han ba også Komatsu om tilgivelse.

Japans padleforbund har opphevet utelukkelsen av Komatsu, gjeninnsatt hans tapte plasseringer og rekorder og bedt ham om unnskyldning.

For Suzuki er håpet om OL-deltakelse i 2020 definitivt ute, og 32-åringen kommer neppe tilbake i konkurranse.

(NTB)