- Misunnelig på Hassan

Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjær skulle så gjerne vært i Hassan El Fakiris sko på onsdag.

BISLETT (Dagbladet): Sesongen har ikke gått helt etter planen for mektige Manchester United. Det har den heller ikke for Hassan El Fakiris og overraskelseslaget Monaco. Derfor er det 27-åringen fra Oslo, og ikke 31-åringen fra Kristiansund som onsdag bare er en minibragd mot Chelsea fra å spille årets Champions League-finale.

- Klart jeg er misunnelig. Jeg skulle gjerne vært der. Det er sånne kamper en ser fram til og husker i ettertid, sier Ole Gunnar Solskjær - overtidsmatchvinneren fra 1998 - til Dagbladet.

- Gærninger

I dag spiller Hassan for Norge mot Russland. Fredag er det seriekamp mot Nice. Før han og de andre Monaco-spillerne drar til London med en 3- 1-ledelse i bagasjen fra første semifinalekamp.

- Mye reising, men det er bare gøy. Mest sannsynlig blir det finale, men det er en lang vei å gå. Taper vi 2- 0 er vi ute. Jeg regner med at Chelsea går ut som gærninger, i alle fall den første halvtimen. Så det viktigste for oss er å få en scoring, sier Hassan.

- Champions League-finale er det største jeg har opplevd. Og jeg unner Hassan opplevelsen. Han er både en god spiller og en god gutt. En er heldig hvis en får oppleve noe sånt én gang i livet, mener John Carew som tapte finalen med Valencia mot Bayern München i 2000.

Fotballfeber

Den tidligere Lyn-, Brann og RBK-spilleren har slitt med å spille seg til fast plass på fyrst Rainiers favorittlag. 12-13 kamper fra start er det blitt denne sesongen. På gårsdagens trening tydet alt på at Hassan El Fakiri spiller høyreback mot Russland på Ullevaal i dag.

- Jeg skulle gjerne hatt mer matchtrening, men de er flinke til å holde oss i form, mener Hassan som koser seg med fotballfeberen i fyrstedømmet.

- Publikum har begynt å komme på kampene nå. De lar de store båtene ligge i havna og går heller på stadion, sier Hassan.

- Vi har et ungt bra lag som har lyst til å vinne noe og en dyktig trener i Didier Deschamps. Han har sjøl vunnet alt som spiller, og vet hva dette dreier seg om, sier Hassan som har kontrakt med Monaco fram til neste sommer.

- Har du snakket med Deschamps om framtida?

Lengst mulig

- Nei. Jeg blir med i oppkjøringa til neste sesong, så får vi se. Jeg har ingen som jobber med andre muligheter for meg. Men jeg skjønner at jeg kanskje må sette i gang noe snart.

- Fordi jeg har lyst til å spille lengst mulig i utlandet, sier Hassan El Fakiri.

DER SKULLE JE HA VØRI: Ole Gunnar Solskjær (bak) ville gjerne vært i Hassan El Fakiris fotballsko når han spiller mor Chelsea i semifinalen i Champions League.