Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Misunnelig på unggutta

HAMAR (Dagbladet): Sjur Robert Nilsen (31) er landslagets eldstemann og innser at en innholdsrik ishockeykarriere går mot slutten. - Nå er det så moro at jeg misunner dem som er 22 år, sier Sparta-gutten til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riktignok har han ingen planer om å legge opp ennå, men Nilsen skjønner at alderen ikke taler til hans fordel.

- Jeg er en bedre spiller i dag enn før jeg dro til Bad Nauheim for tre sesonger siden. Der forsto jeg at ishockey er mye mer enn styrke og fart. Den tekniske delen ble prioritert. Det får jeg betalt for nå, sier Sjur Robert Nilsen.

Mirakel

Egentlig er det et lite mirakel at 31-åringen rakk VM. I en treningskamp mot Danmark 1. april fikk han ei kølle over håndleddet og venstre tommel brakk. I tillegg lå det to løse beinsplinter inne i fingeren.

Men ved god hjelp fra landslagslege Ole Fosse ble Nilsen operert slik at han ble VM-klar på overtid. Inne i tommelen sitter det nå både ei metallplate og fem skruer for å holde bruddet sammen.

Ingen goalgetter

Mens resten av landslaget spilte kamper, trente Sjur Robert Nilsen på egen hånd.

Mot Italia svarte han med en praktkamp.

- Jeg sto over sju av oppkjøringskampene og trodde ikke at kampformen var såpass bra. Jeg misbrukte kanskje flest sjanser av alle, men det er typisk meg. Jeg er ingen goalgetter.

Sarpsborg-gutten er sikker på at Norge er på riktig vei, og at gårsdagens seier over Italia bare er begynnelsen.

- Vi er et lag som er veldig lojale mot hverandre og trener Leif Boork. Selv om vi tapte mange treningskamper i VM-oppkjøringa, mistet vi aldri trua.

- Det er ikke umulig å slå Canada og Slovakia heller, sier Sjur Robert Nilsen.

<B>TOMMELEN OPP: </B>Sjur Robert Nilsen brakk tommelen for en måned siden og skulle egentlig ikke vært i VM. Likevel: i går ble han bare overgått av fenomenale Tore Vikingstad.