Erling Braut Haaland

- Misunnelig

- Han vil sørge for at folk ikke skal glemme ham.

REVANSJELYSTEN: En innbitt Erling Braut Haaland sist han var på banen for Manchester City i Premier League. Det endte med sjokktap mot Brentford. Foto: NTB
REVANSJELYSTEN: En innbitt Erling Braut Haaland sist han var på banen for Manchester City i Premier League. Det endte med sjokktap mot Brentford. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Torsdag er Erling Braut Haaland tilbake på banen i en tellende kamp. Det er over én måned siden Manchester City tapte hjemme mot Brentford, og nordmannen måtte ut i en ufrivillig ferie.

På denne tida har han scoret i treningskamp mot spanske Girona.

Men også rukket å se spilleren han så ofte sammenliknes med - Kylian Mbappé - herje for Frankrike i VM-finalen, til tross for at det ble tap mot Lionel Messis Argentina.

- Misunnelig

Tidligere landslagsspiller for England, Glen Johnson, tror franskmannens storspill i Qatar vil tenne gnisten i Haaland før nordmannen møter Liverpool til storkamp i Ligacupen torsdag.

- Haaland må ha vært misunnelig da han så Mbappé i VM-finalen. Han vil ønske å sette sitt stempel umiddelbart, sørge for at folk ikke glemmer ham. Han ser Liverpool-kampen som en mulighet til å bevise at han hører hjemme sammen med de beste som spilte VM, sier Johnson til Midnite.

HAALAND: Det er ikke lett å være ute blant folk for Erling Braut Haaland om dagen, da må til og med andre fotballspillere steppe inn som «livvakt». Vis mer

I et Viaplay-intervju med Liverpool-legenden Jan Mølby har Haaland forklart at han har brukt VM-pausen på å terpe detaljer med flere ulike trenere.

- De har alle sine spesielle ting de er gode på. Guardiola er kanskje en enda større detaljfrik enn de andre, og det er det jeg liker ved han, forklarte Haaland i intervjuet.

Guardiola signerte nylig en kontraktsforlengelse som gjør ham til Manchester City-manager fram til sommeren 2025.

- Veldig bra for meg

Nordmannen står med elleville 23 scoringer på 18 kamper for Manchester City hittil. Men slet med skader den siste tida før VM i Qatar.

Haaland forteller at han har jobbet tett med det medisinske teamet i klubben under pausen, og roser de for innsatsen.

SNART TILBAKE: Erling Braut Haaland har kjedet seg mens lagkamerater og venner har spilt VM. VIDEO: Sky Sports Vis mer

- Jeg tror VM-pausen var veldig bra for meg. Jeg føler meg veldig skarp mentalt, og er klar for den andre halvdelen av sesongen, forklarer nordmannen.

Klar er også Haalands fremste servitør, Kevin De Bruyne, som på skuffende vis røk ut av gruppespillet i VM. Men ifølge Guardiola er det spillerne som har vært hjemme under VM som må jobbe.

- Spillerne som har vært i VM er i bedre form enn de som har vært her. Sergio (Gómez), Erling (Braut Haaland), Riyad (Mahrez) og Cole (Palmer) mangler litt, sa City-sjefen på onsdagens pressekonferanse.

Til Daily Mail sier De Bruyne at det er en ny situasjon for spillerne før Ligacup-møtet med Liverpool.

- Vi må tilpasse oss. Da jeg returnerte til trening var det bare noen få seniorspillere med. Det er en rar situasjon, og annerledes utfordring både fysisk og mentalt. Vi skal gjøre det vi kan for å finne tilbake til rytmen og levere en god prestasjon, utdyper De Bruyne.

31-åringen som har vært strålende i Premier League fikk ikke vist seg fra sin beste side i VM. Det ble også skrevet mye om interne krangler i det belgiske laget, hvor De Bruynes uttalelser om at laget var for gammelt, skal ha vært noe av det som fyrte opp stemningen. Belgias kaptein Eden Hazard gikk på en pressekonferanse ut og nektet for dette.

- Åpenbart var det et skuffende VM for oss. Vi har hatt stor suksess tidligere, men ikke denne gangen. Nå ønsker jeg å fokusere på resten av sesongen med Manchester City og sørge for at vi kan vinne flest mulig trofeer denne sesongen, svarer playmakeren.

Manchester City ligger på andreplass i Premier League. De starter opp igjen sesongen med Leeds på bortebane 28. desember.

Opp til Martin Ødegaards Arsenal, som leder tabellen, er det fem poeng.

Arsenal fikk seg derimot en smell under VM da deres spiss Gabriel Jesus skadet seg, og vil være ute i flere måneder.

London-laget gjør sitt Premier League-comeback mot West Ham andre juledag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer