- Misunnelse er pistolen til den udugelige

Jose Mourinho snakker ut om kritiske briter, forholdet til andre managere og meningen med livet.

(Dagbladet.no): Chelseas manager gir i dag et stort intervju til den engelske avisa The Telegraph.

Mourinho beklager seg over at ingen gir han og spillerne i Chelsea honnør for innsatsen de gjør. Han mener det er vanskelig å forstå den britiske kulturen der alle er negative.

- Jeg er på den positive siden. Hvis folk på den andre siden av bildet blir frustrert, prøver de å drepe oss med misunnelse. De kritiserer folk, selv om de gjør det godt. Misunnelse er pistolen til den udugelige, sier Mourinho til Telegraph.

Familie foran fotball

Portugiseren er kjent for et heftig temperament og kritiske kommentarer, men Chelsea jobber med å gjøre imaget hans mykere.

Mourinho deltar på veldedighetsarrangementer til inntekt for kreftforskning og han instruerer på fotballskoler for barn.

- Hva er fotball sammenliknet med helsen og lykken til mine barn? Fotball er veldig viktig, men familien kommer et langt steg foran fotballen, sier Mourinho.

Mourinho forteller selv at han forandret syn på livet da han jobbet med handikappede barn som ung. Barna hadde vanskelig for å bevege seg, og Mourinho var med på å lære dem idrett.

IKKE BARE SINT: Chelseas manager Jose Mourinho vil vise at han ikke bare er sint og kritisk. Foto: Scanpix
IKKE BARE SINT: Chelseas manager Jose Mourinho vil vise at han ikke bare er sint og kritisk. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg jobbet med handikappede barn i to år i overgangen mellom ung gutt og mann. Det gav meg et annet perspektiv på livet. Det var en fantastisk opplevelse, sier han.

Manageren mener han er svært populær blant supporterne fordi han ikke er en hykler.

- Fotballen er full av hyklere. En manager kan skjelle meg ut i 90 minutter og så invitere meg på drink. Jeg vil ikke ha en slik drink. Jeg er ingen hykler.

Respekt for Ferguson

Mourinho nekter ikke for at han har hatt sine konfrontasjoner med West Bromwichs Bryan Robson og Arsenals Arsene Wenger. Men Alex Ferguson er en mann etter Mourinhos hjerte.

- Under kampen gjør Ferguson sin jobb og jeg min. Etter kampen er garderobene våre åpne for den andre. Vi tar en drink og vi snakker fotball. Vi har respekt for hverandre, sier Mourinho.

Manageren forteller at det er spesielt å leve med all mediedekningen rundt Chelsea. Stadig nye spekulasjoner om spillerkjøp eller at Mourinhos jobb er i fare legger stort press på personene i klubben.

- Det kommer an på personligheten. For meg er det ikke noe problem om det skrives om ny manager. For John Terry er det ikke noe problem om det spekuleres i kjøp av en ny forsvarer. For andre spillere kan det være et problem, sier Mourinho, som regner med å skifte ut tre spillere etter sesongen.

- Misunnelse er pistolen til den udugelige

Manchester United møter Sunderland i kveld. Vinner de kan de kutte ned forspranget til Chelsea til fire poeng. Men Mourinho frykter ikke at gullet skal glippe i sesongens siste måneder.

Chelsea møter Bolton borte i morgen.