Misunner russisk rival: - Sjanseløst

Johannes Høsflot Klæbo gir opp kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt i vinter.

TUNGT: Johannes Høsflot Klæbo sier det er tungt å se utenlandske utøvere utfolde seg i verdenscupen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TUNGT: Johannes Høsflot Klæbo sier det er tungt å se utenlandske utøvere utfolde seg i verdenscupen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Annonse

Etter å ha deltatt i verdenscupåpningen i Ruka i slutten av november, bestemte Johannes Høsflot Klæbo seg for å droppe verdenscuprennene fram til nyttår. Senere kastet resten av det norske langrennslandslaget seg på, og droppet også Tour de Ski.

Den siste tiden har Klæbo oppholdt seg på sin egen hytte på Skeikampen. Der har han også fått selskap av deler av langrennslandslaget den siste uka.

På sin egen vlog kommer Klæbo med en liten oppdatering fra hytta, og til tross for gode forhold og samvær med kjæresten Pernille, er ikke alt rosenrødt for langrennsstjernen.

- Det er tungt å sitte og se på skirenn på tv-en når du gjerne skulle gått. Men du vet jo hvorfor du ikke går for du ønsker ikke å ta den høye risikoen, men jeg må si det er tungt, sier Klæbo i episoden.

CORONA-DRAMA: Da skieliten ventet på svar på Erik Myhr Nossums coronatest i Finland filmet Johannes Høsflot Klæbo dramaet på hotellrommet. Video: Johannes Høsflot Klæbo / Youtube / Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Sjanseløst

For mens de norske langrennsløperne trener på Skeikampen, har russerne dominert på herresiden i verdenscupen.

Klæbos erkerival de siste åra, Aleksandr Bolsjunov, tok en andreplass og en seier under forrige helgs renn i Davos. Dermed drar russeren fra Klæbo i verdenscupsammendraget.

- Det sitter langt inne å se at world cup-poenga fyker ifra. Bolsjunov henter inn 180 poeng i går og i dag (12. og 13. desember red.anm.), så det er klart at han er foran med evigheter. Det er sjanseløst med totalen, og i hvert fall når du ikke skal gå Tour de Ski heller, mener Klæbo.

- Jeg synes det er tungt nå. Det er spesielt å se skirenn på TV. Det er nesten så jeg ikke ønsker å se dem, men sånn er det. Det er sånn livet er. Så får vi håpe at vi glemmer det når vi kommer til mesterskap, fortsetter trønderen.

På treningssamlingen legger 24-åringen ned store mengder trening. Klæbo forteller at han forrige uke lå på 28 treningstimer til sammen, med dager med opptil 75 kilometer på ski.

Blir kritisert

Mens de norske langrennsherrene trener hardt mot VM i Oberstdorf, reagerer en rekke langrennsprofiler sterkt på Norges verdenscupfravær.

Dagbladet snakket lørdag morgen med Tysklands landslagssjef Peter Schlieckenrieder, som selv vant OL-sølv bak Tor Arne Hetland på sprinten i Salt Lake City i 2002, og er på plass med de tyske utøverne i Davos til dagens sprint og morgendagens 10/15 km fristil.

- Det er vanskelig å forstå avgjørelsen til Norge. De konkurrerer jo hjemme i Norge. Det er vanskelig for oss å forstå forskjellen. Corona-tiltakene er perfekte her i Davos. De har gjort en optimal jobb, og Davos er en av de tryggeste stedene å være, sier Peter Schlieckenrieder til Dagbladet på telefon fra løypa i Davos.

Den italienske supersprinteren, Federico Pellegrino, mener Norge viser en mangel på respekt når de dropper verdenscuprennene og Tour de Ski.

- Det er en stor skuffelse og et snev av sorg i meg. Det er som å sitte på et fly i turbulens, hvor piloten hopper ut av flyet med fallskjerm sammen med idrettsutøverne på «business class», mens vi andre utøverne må bli igjen og prøve å redde flyet. Det virker på meg som en mangel på respekt, sier Pellegrino til Italpress.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer