- Mitt aller viktigste mål

Valencia-Arsenal 1-0, sammenlagt 2-2. Publikum var utålmodige og irriterte, men trener Hector Cupér hørte ikke på det øret. Han byttet ut Sanchez og beholdt John Carew. Og resultatet ser du her - 15 minutter før slutt. Da Store-John gikk til himmels og scoret.

- Mitt viktigste mål noen gang, sier John Carew til Dagbladet. - Og det er ganske viktig for byen og Valencia som fotballklubb også. Og her jeg sitter nå - på restaurant sammen med Angloma og fire av brødrene hans - er det helt sinnssykt.

- Valencia står på hodet etter seieren.

John Carews største øyeblikk som ung fotballmillionær ble skapt gjennom en perfekt crossball fra høyreback Angloma. Resten ordnet 21-åringen gjennom en massiv heading. Og husk folkens, husk at det var forsvarskjempen Tony Adams - han som fram til der og da hadde holdt Carew unna med små dytt og perfekt timet kroppskontakt i 165 Valencia- Arsenal-minutter - som endelig ble slått i en mano a mano duell i luftrommet innenfor egen 16-meter.

Ja, han ble ikke bare slått.

Han ble slått ut.

Av Champions League.

Spør du meg, så måtte det komme.

Det største målet

- Målet - si noe om øyeblikket?

- Pasningen fra han som sitter ved siden av meg og spiser var perfekt. Jeg timet det riktig og fikk god fart i ballen. Og hvordan det føltes - det kan du vel tenke deg sjøl. Helt enormt, sier Store-John.

John Carews seiersmål - headingen som fikk betongkolossen Mestalla til å riste helt inn til armeringsjernene - er per her og nå kronen på ungguttens betydelige debutsesong i det europeiske toppsjiktet. Det spiller ikke lenger noen rolle at han har tatt seg noen store hvileskjær hva effektiviteten angår. For når du scorer det målet som avgjør en kvartfinale i Champions League, spyler du den nære fortid vekk med glede.

Du er helten, for pokker.

Og:

Hvem bryr seg da om de sjansene du brant i forrige uke eller uka før det?

Eller for den sakens skyld - de sjansene John Carew sløste bort før pause. To stykker - begge store - og den direkte årsaken til at de trofaste Valencia-afficionados begynte å pipe i retning Carew og trener Cupér. Men hvem andre enn John Carew kunne avgjort denne kampen - hvem andre enn Store-John kunne gått opp og knust Tony Adams da Angloma endelig fikk inn en crosser med gift og følelse?

Svaret er ingen - absolutt ingen.

Og: Det visste Hector Cupér.

Naturlig målscorer

- Han var veldig glad etterpå, sier John Carew. - Og han takket både for målet og at jeg holdt ut helt til slutt. For et par minutter etter scoringa ville jeg ut på grunn av krampe. Da sa Cupér nei.

Argentineren i Valencia er mannen som var villig til å betale 75 millioner kroner for en uferdig og grovslipt norsk balljuvel. Når John Carews første sesong i La Liga og Europa evalueres, er det sikkert mange som vil si at det var billig. Og grunnen er enkel og veldig motsatt av det de fleste andre norske eksportartiklene med overvurderte armer og bein opplever når de havner i en av de store pengeligaene.

John Carew får vist seg fram i glimt - noen veldig store - fordi han spiller fotball.

God eller dårlig, følsom eller keitete og effektiv eller klønete: Han spiller hele tida.

- Og neste gang er det Leeds?

- Ja, og det blir fysisk tøffere enn kampene mot Arsenal. Men jeg orker ikke å tenke på det nå - jeg vil nyte dette øyblikket. Det er jo ganske stort å være i semifinalen i Champions League, sier John Carew til Dagbladet.

SEIERSMÅLET: John Carew er høyest. Store-Johns seiersmål er det største i hans karriere.
GLEDEN: Målet er nådd, helten omfavnes av lagkameratene.
I MÅL: David Seaman strekker seg forgjeves etter Carews heading.