- Mitt beste verdensmesterskap

Loeb VM-vinner for fjerde gang på rad, etter dramatisk rally.

Sebastien Loeb (33) ble søndag rallyverdensmester for fjerde år på rad. Bare en mann har gjort den bragden før ham.

Finske Tommi Mäkinen vant i sin tid fire VM-titler i perioden 1996 til 1999.

- Jeg er utrolig glad nå. Nå har jeg vunnet VM fire ganger på rad, og jeg har kopiert rekorden til Tommi. Det er fantastisk, sa Sebastian Loeb.

Sammen med kartleser Daniel Elena har franskmannen vunnet rekordmange (36) rallyrunder i en VM-karriere som startet i 1999. Alle seirene har vært med Citroën.Søndag ble den 16. og siste VM-runden avsluttet, og 33-åringen kjørte kontrollert inn til tredjeplass i Wales Rally Storbritannia. Mikko Hirvonen seiret 15,2 sekunder foran Marcus Grönholm.

Fire poeng foran

Loeb trengte bare å bli blant de fem beste for å sikre tittelen, og han tok ingen sjanser på de gjørmete grusveiene i Wales. Loeb avsluttet sesongen med 116 poeng, mens Grönholm fikk 112 og Hirvonen 99.

- Vi hadde en skikkelig kamp med Marcus hele veien, og det å avslutte med kun fire poengs ledelse er stort. For meg har dette vært det beste verdensmesterskapet, fortsatte franskmannen.Det var bare Marcus Grönholm som kunne snyte Loeb for tittelen, men annenplass i hans siste VM-rally ga veteranen liten glede.

Skuffet Grönholm

GRATULERER: Kanskje er det gratulasjoner Marcus Grönholm (t.h.) overbringer til Sebastien Loeb her. Franskmannen ble i dag verdensmester for fjerde gang på rad. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/SCANPIX
GRATULERER: Kanskje er det gratulasjoner Marcus Grönholm (t.h.) overbringer til Sebastien Loeb her. Franskmannen ble i dag verdensmester for fjerde gang på rad. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/SCANPIX Vis mer

- Selvfølgelig er jeg skuffet. Men det var et vanskelig rally denne gangen, og vi mistet tittelen i Irland, sa finnen.

- Det ville vært mye bedre å legge opp med en VM-tittel, men hva kan man gjøre? Vi ble ikke verdensmestere, la Grönholm til.

Ford hadde allerede sikret VM-seieren for lag før dobbeltseieren søndag.

Petter Solberg avsluttet sesongen med fjerdeplass i sin Subaru, men han var langt bak Loeb og de to finske Ford-førerne som dominerte rallyet. Mads Østberg ble nummer 11 og Henning Solberg nummer 13.

(NTB)

PÅ KANTEN: Andreas Mikkelsen var <a href="http://www.dagbladet.no/sport/2007/12/01/519923.html">bokstavelig talt ute og kjørte i går, men ham berget mirakuløst nok bra.</a>