- Mitt beste verdensmesterskap

Loeb VM-vinner for fjerde gang på rad, etter dramatisk rally.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sebastien Loeb (33) ble søndag rallyverdensmester for fjerde år på rad. Bare en mann har gjort den bragden før ham.

Finske Tommi Mäkinen vant i sin tid fire VM-titler i perioden 1996 til 1999.

- Jeg er utrolig glad nå. Nå har jeg vunnet VM fire ganger på rad, og jeg har kopiert rekorden til Tommi. Det er fantastisk, sa Sebastian Loeb.

Sammen med kartleser Daniel Elena har franskmannen vunnet rekordmange (36) rallyrunder i en VM-karriere som startet i 1999. Alle seirene har vært med Citroën.Søndag ble den 16. og siste VM-runden avsluttet, og 33-åringen kjørte kontrollert inn til tredjeplass i Wales Rally Storbritannia. Mikko Hirvonen seiret 15,2 sekunder foran Marcus Grönholm.

Fire poeng foran

Loeb trengte bare å bli blant de fem beste for å sikre tittelen, og han tok ingen sjanser på de gjørmete grusveiene i Wales. Loeb avsluttet sesongen med 116 poeng, mens Grönholm fikk 112 og Hirvonen 99.

- Vi hadde en skikkelig kamp med Marcus hele veien, og det å avslutte med kun fire poengs ledelse er stort. For meg har dette vært det beste verdensmesterskapet, fortsatte franskmannen.Det var bare Marcus Grönholm som kunne snyte Loeb for tittelen, men annenplass i hans siste VM-rally ga veteranen liten glede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.