- Mitt fineste mål noensinne

Adriano Munoz med ett av Sandefjords to kanonmål mot Viking.

STORSTADION (Dagbladet.no): Sandefjord-Viking 3-2. Viking fikk en opptur i og med Tom Nordlies ankomst til klubben i forrige uke.

Men i dag fikk Stavanger-laget trøbbel mot bunnrival Sandefjord. To perlemål, av Adriano Munoz og Andreas Tegström, sørget for det.

Førstnevnte skjøt i mål på volley fra omtrent 30 meter, mens sistnevnte driblet seg over halve banen før han satte ballen i mål.

- Dette er det flotteste målet jeg noen gang har scoret... I hvert fall i Norge, smiler brasilianske Munoz, som kom til Sandefjord fra finsk toppfotball.

- Nei da, dette er nok det fineste jeg har scoret uansett. Fra før har jeg scoret fra omtrent 16 meter, men dette var lengre hold, sier han til Dagbladet.no.

Svenske Andreas Tegström var ikke mindre fornøyd etter sitt mål, som kunne likne på Maradonas dribleraid, bare i sakte film.

- Det er hyggelig at du sier det, og det var kanskje ikke helt ulikt Maradonas mål. Jeg slår til og med en tunnel! Virkelig artig, konkluderer svensken.

Måtte glemme cupfinalen

JUBLET FOR KANONMÅL: Adriano Munoz sier han neppe har scoret et finere mål. Foto: SCANPIX
JUBLET FOR KANONMÅL: Adriano Munoz sier han neppe har scoret et finere mål. Foto: SCANPIX Vis mer

Før kampen og i pausen var fokuset derimot på cupfinalen, som Sandefjord er klar for. Cupfinaleartikler og cupfinalebilletter var samtaletema blant tilskuerne på Storstadion.

Årsaken er sjølsagt hvalfangerlagets fantastiske semifinale-trimf over Rosenborg på torsdag.

- Den prestasjonen var sjølsagt stor, men jeg synes vi er enda bedre i dag. Jeg er målløs over hva gutta klarer å yte, sier Sandefjord-trener Tor Thodesen, hvis lag slett ikke ble målløse på banen.

For da kampen ble blåst i gang, så spillerne ut til å fokusere fullt ut på Viking, på dagens kamp og på bunnstriden de er involvert i.

Cupfinale-deltakelse - og mulig seier - får nemlig en gedigen bismak hvis laget rykker ned.

Rolig åpning

Første omgang startet svært rolig, ballen var mye i lufta og mest rundt midtbanen. Etter hvert begynte spillet å bølge mer fram og tilbake, og begge lag skapte store sjanser.

Den største sjansen var faktisk så stor at det er mulig at ballen var over streken. Dette skjedde etter at Andreas Tegström hadde satt opp Adrino Munoz i det 17. minutt.

Dommeren vinket spillet videre, men hele Storstadion ropte på mål.

Samtidig foregikk det en stillingskrig om å få festet et grep om kampbildet, og dette var en kamp Viking etter hvert vant. I en periode fra det 30. til det 40. spilleminutt var de overlegne i omtrent alt.

- I denne perioden kunne og burde vi ha avgjort kampen. Men sjøl om vi er nødt til å sette sjansene, er det iallfall positivt at vi greier å skape dem på bortebane, mener Viking-trener Tom Nordlie.

Det spillemessige overtaket midt i omgangen, resulterte i en rekke cornere, og også et mål. Det vil si, det skulle antakelig vært mål da Viking fikk dyttet ballen i nettet etter en av disse cornerene, i det 34. minutt.

Men dommeren annullerte noe tvilsomt for Peter Ijehs angivelige angrep på keeper Espen Bugge Pettersen.

- Jeg skjønner ikke hvorfor dommeren annullerer det målet, nøyer Nordlie seg med å si.

Fantastiske Adriano

Tre minutter seinere skapte rogalendingene så flere store sjanser på rappen - nok en gang etter en corner. Nærmest kom Ragnvald Soma, som satte ballen i tverrliggeren.

Men fem minutter før halvtid begynte Sandefjord plutselig å yppe seg igjen. Først ved Andreas Tegström, som ikke klarte å stokke beina alene med keeper.

Stokke beina klarte derimot Adriano Munoz da han i det 43. minutt smelte til på halv volley fra 25-30 meters hold. Ballen steg og steg, før den buet ned og landet i fjærlett i nettet bak en forfjamset Mattias Asper.

Scoringen liknet et visst landslagsmål av Petter Rudi.

- Jeg ser at ballen spretter, og så bare kliner jeg til, beskriver Munoz scoringen sin.

Drama

Andre omgang startet med noe som kjennetegnet de første 45 minuttene: en Viking-corner.

Den stanget en umarkert kaptein Allan Gaarde i mål ved bakre stolpe. Med det gjorde han det han mente lagkameratene burde gjort oftere i dagens kamp.

- Hovedforskjellene på denne kampen og seieren mot Stabæk, er først og fremst at vi ikke setter sjansene i dag. Vi har nok sjanser til å vinne kampen, oppsummer han overfor Dagbladet.no.

I og med Gaardes mål, sto det 1-1 etter bare tre minutter av andre omgang. Men dramatikken tok slett ikke slutt med det.

I det 56. spilleminutt ble Andreas Tegström hektet opp da han var på vei gjennom. Dommeren var ikke i tvil, og blåste straffespark. Derimot delte han ikke ut kort til synderen Jørgen Tengesdal.

For hjemmeandelen av de 5 266 tilskuerne på Storstadion, spilte nok det mindre rolle.

Tommy Knarvik satte nemlig straffen sikkert opp og til venstre i mål, til 2-1-ledelse for Sandefjord.

Viking tilbake til gamle feil

Hjemmelaget fortsatte deretter i samme spor, og Viking viste igjen tegn til usikkerheten som har kjennetegnet laget gjennom store deler av sesongen.

- Vi gjør ABC-feil. Måtene vi slipper inn målene på, er helt ufattelig. Likevel kan vi ikke begynne å lete etter syndebukker, understreker Tom Nordlie.

I det 62. minutt kunne et av de mange ballmistene blitt skjebnesvangert, ettersom det tillot Samuel Isakson å komme alene med keeper. Dessverre for Sandefjord, traff han nettopp Mattias Asper og ballen gikk ut til hjørnespark.

En halvtime ut i andre omgang så det ut til at Viking igjen skulle feste et grep om kampen. Igjen hadde de en rekke cornere og nestensjanser. Men mål ble det ikke.

Svenske-raid

Midt i denne perioden, i det 77. spilleminutt, utnyttet Andreas Tegström derimot en kontring til å løpe og drible seg gjennom hele Viking-forsvaret.

Raidet avsluttet den svenske målgjøreren med å bredside ballen sikkert til venstre i mål.

- Vi har jo sett ham gjøre det før. Han er ikke så rask, men han klarer å dra med seg ballen, sier Thodesen om sin toppscorer.

Dermed var kampen i realiteten avgjort, sjøl om Viking fortsatte å kjempe - slik Tom Nordlie sjølsagt krever.

Fire minutter på overtid ga dette uttelling da Peter Abelsson stanget den siste av mange Viking-cornere i kampen, i mål. Dette ga redusering til 3-2.

Men sjøl ikke Nordlie-vinden hjalp Viking i dag. Treneren kunne dermed oppsummere hjemkomsten til sin tidligere arbeidsplass på følgende måte:

- Det var hyggelig før kampen, hyggelig under kampen og ikke fullt så hyggelig etter kampen. Jeg kom ikke til Sandefjord for å spise pizza.

SCORET: Andreas Tegström jubler etter scoringen sin.
TAP I ANDREKAMPEN: Tom Nordlie vant i sin første kamp som Viking-sjef, men søndag kveld ble det tap - mot gamleklubben Sandefjord.