Sjakk-VM: Magnus Carlsen mot Fabiano Caruana

- Mitt forbilde fra fortida er sannsynligvis meg selv

Etter fem remis, spiller Magnus Carlsen med hvite brikker i de to neste partiene fredag og søndag. Det er nettopp disse partiene har han sett seg ut i forkant.

SELVSIKKER: Magnus Carlsen går nå inn i to strake partier der han spiller med hvite brikker. Det skal være en fordel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SELVSIKKER: Magnus Carlsen går nå inn i to strake partier der han spiller med hvite brikker. Det skal være en fordel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter et intenst parti endte det med remis nok en gang torsdag, og stillingen mellom Carlsen og Fabiano Caruana er 2,5-2,5 etter fem partier.

Caruana gikk i strupen på Carlsen med flere aggressive trekk i åpningen, men den regjerende verdensmesteren svarte på mesterlig vis og spilte nokså kontrollert inn til remis i den femte VM-kampen.

Fredag gjør Magnus Carlsen seg klar for å spille med hvite brikker, noe han også gjør i neste parti søndag.

- Hvis du har dobbel svart eller dobbel hvit så ser du deg ut det som din mulighet til å gå for seier, eller at du er på ditt mest sårbare. Jeg ser jeg fram til det, og vi får se hva som skjer. Men mest av alt er jeg er mer eller mindre fornøyd med hvordan det går med svart, og det er store rom for forbedringer med hvit, sa Carlsen på pressekonferansen etter torsdagens parti.

Caruana sa at han holdt seg til kampplanen uten å tenke på at han spiller med svarte brikker i de to neste partiene.

- Dobbel svart kommer, og det er en ganske stor utfordring, men uansett om jeg hadde vunnet eller spilt uavgjort, ville dette kommet. Så jeg gikk ikke inn til denne kampen noe annerledes, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer