Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakk-VM: Magnus Carlsen mot Fabiano Caruana

- Mitt forbilde fra fortida er sannsynligvis meg selv

Etter fem remis, spiller Magnus Carlsen med hvite brikker i de to neste partiene fredag og søndag. Det er nettopp disse partiene har han sett seg ut i forkant.

SELVSIKKER: Magnus Carlsen går nå inn i to strake partier der han spiller med hvite brikker. Det skal være en fordel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SELVSIKKER: Magnus Carlsen går nå inn i to strake partier der han spiller med hvite brikker. Det skal være en fordel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et intenst parti endte det med remis nok en gang torsdag, og stillingen mellom Carlsen og Fabiano Caruana er 2,5-2,5 etter fem partier.

Caruana gikk i strupen på Carlsen med flere aggressive trekk i åpningen, men den regjerende verdensmesteren svarte på mesterlig vis og spilte nokså kontrollert inn til remis i den femte VM-kampen.

Fredag gjør Magnus Carlsen seg klar for å spille med hvite brikker, noe han også gjør i neste parti søndag.

- Hvis du har dobbel svart eller dobbel hvit så ser du deg ut det som din mulighet til å gå for seier, eller at du er på ditt mest sårbare. Jeg ser jeg fram til det, og vi får se hva som skjer. Men mest av alt er jeg er mer eller mindre fornøyd med hvordan det går med svart, og det er store rom for forbedringer med hvit, sa Carlsen på pressekonferansen etter torsdagens parti.

Caruana sa at han holdt seg til kampplanen uten å tenke på at han spiller med svarte brikker i de to neste partiene.

- Dobbel svart kommer, og det er en ganske stor utfordring, men uansett om jeg hadde vunnet eller spilt uavgjort, ville dette kommet. Så jeg gikk ikke inn til denne kampen noe annerledes, sa han.

Sitt eget idol

På pressekonferansen var Carlsen i godt humør og spøkte med journalistene, i rake motsetning til Caruana som så langt mer seriøs ut.

På spørsmål om hvem som har vært deres favorittspillere tidligere, svarte Carlsen:

- Jeg er ikke typen til å ha idoler, jeg beundrer hva folk kan gjøre og ikke nødvendigvis menneskene i seg selv. Min favorittspiller fra fortiden er sannsynligvis meg selv fra tre-fire år siden, sa han til stor latter fra pressekorpset.

På spørsmål om han kan gjøre som sitt idol, svarte han smilende:

- Nei, han vant sin første kamp i parti fem i VM, så det skipet har seilt.

Caruana på sin side svarte seriøst på spørsmålet og trakk fram Bobby Fischer som en av favorittspillerne sine.

Ikke bekymret

Torsdagens parti var det tredje strake der Carlsen med svarte brikker har åpnet med siciliansk forsvar. Etter partiet virket han ikke å være bekymret for nye overraskelser om det fortsetter slik.

- Jeg tror det er ganske åpenlyst at hvis begge insisterer på samme åpning vil det bli overraskelser, men vi får se hva som skjer. Så langt føler jeg at jeg har gjort det ganske bra i åpningsduellene, sa han.

Carlsen ble også spurt om han har sett videoen som skal ha avslørt noen av Caruanas VM-forberedelser.

- Nei, faktisk har jeg ikke det. Jeg har ikke sett den, men jeg er klar over innholdet, sa han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!