SISTE TO KAMPER: Ullensaker/Kisa-trener Arne Erlandsen sier det ikke er gitt at han ville fortsatt i klubben dersom han fikk en ny kontrakt.  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SISTE TO KAMPER: Ullensaker/Kisa-trener Arne Erlandsen sier det ikke er gitt at han ville fortsatt i klubben dersom han fikk en ny kontrakt. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Mitt forhold til daglig leder er ikke sånn det normalt sett skal være

Erlandsen om Ull/Kisa-avskjeden.

• Fotballstudio: 1. kvalik-kamp i morgen kl. 19

Jessheim kan få eliteserielag i fotball etter at Arne Erlandsen har løftet Ull/Kisa fra bunnen av 2. divisjon til kvalifisering mot Sandnes Ulf.

- Jeg regner med at det blir som to cupfinaler. Dette er en fortsettelse på høydepunktene vårt lag opplever. Jeg forventer et tett oppgjør, sier Erlandsen til NTB.

Den tidligere landslagsspilleren har lang fartstid som spiller og trener i norsk fotball.

- Hvordan ser du på Ull/Kisas muligheter mot Sandnes Ulf?

- De er absolutt til stede. Vi må spille opp mot det vi gjorde mot Sandefjord og Bodø/Glimt. Sandnes er i eliteserien og skal naturligvis nok være litt bedre. Vi må opp på vårt aller beste og kanskje over det også, sier Erlandsen.

- Trøkk, intensitet og kraft, er nøkkelordene den tidligere Lillestrøm- og HamKam-treneren trekker fram foran onsdagens kamp på Jessheim. Returkampen spilles i Sandnes lørdag.

- I en enkeltstående kamp kan et tredjedivisjonslag slå ut et eliteserielag i cupen. Over flere kamper, som her hvor det er to, må en forvente en viss divisjonsforskjell. Vi rykket opp fra 2. divisjon i fjor, men har klart å tilpasse oss 1. divisjon på en fortreffelig måte. Vi har vært gode i hele år, sier Erlandsen.

Dårlig kjemi Han mener han allerede ser utvikling i laget. Mot HamKam og Bryne hadde laget matchballer i serien, men ble for passive og tapte to kamper.

- Den bøygen er vi kommet over i kvaliken. Da vant vi avgjørende kamper. Vi har lært veldig mye de siste 14 dagene. Fotball handler om utvikling hele tiden, sier Erlandsen.

Han får ikke fortsette som trener i Ull/Kisa selv om laget skulle rykke opp.

- Klubben vil ikke fornye avtalen. Nå er det ikke sikkert jeg hadde fortsatt selv. Det er første bud, men i utgangspunktet ble jeg overrasket over at de går til det skrittet, sier Erlandsen.

Dårlig kjemi med daglig leder Cato Strømberg er blitt nevnt som årsaken.

- Mitt forhold til daglig leder er ikke sånn det normalt sett skal være. Det er en del episoder jeg mener han har taklet dårlig, men dette har det vært skrevet om i 14 dager. Nå er vi fokusert på kamp og tenker kun sportslig, sier Erlandsen.

Nabohjelp Sandnes Ulf-trener Asle Andersen håper å få noen råd fra naboene på Bryne, som nylig slo Ull/Kisa.

- Jeg skal ringe Gaute Larsen (trener) og be om noen råd. Han vet tydelig hvordan de skal slås, sier Andersen til Sandnesposten.

- I utgangspunktet skal det være divisjonsforskjell, men vi møter et lag i flytsonen, så jeg forventer to tøffe kamper, sier Andersen videre.

Hos Ull/Kisa pådro Henrik Nordnes og Simen Kind Mikalsen smeller i kvalikkampene mot Sandefjord og Bodø/Glimt, men duoen bør bli klare til kamp.

Sandnes Ulf mangler kaptein Aksel Berget Skjølsvik som sliter med strekk i låret. Mangler gjør også langtidsskadde Bo Andersen, Andreas Westlye og Andreas Ulland Andersen.

(NTB)