-  Mitt livs golfrunde

Henrik Bjørnstad var overlegen på europatour-kvalifiseringens siste dag og utklasset alle på St. Annes i England.

Nordmannen viste golf av ypperste klasse og endte med ni birdier og to bogeyer tross elendige værforhold. Sju slag under par -  sju slag bedre enn nærmeste konkurrent - var status etter gårsdagens 18 hull. Bjørnstad endte kvlifiseringen hele 23 slag under par.

-  Jeg har aldri spilt så bra golf. Denne siste runden spilte jeg mitt livs golfrunde. Ikke det at

scoren var så spesielt lav. Men i denne kraftige vinden var min golf teknisk perfekt utført, forteller en svært fornøyd Bjørnstad.

Henrik Bjørnstad er nå sammen med lagkamerat i Team Norway, Lars Petter Brovold, klar for 2. kvalifiseringsrunde til europatouren 2006. Den spilles i Spania i begynnelsen av november.

Jan-Are Larsen, Øyvind Rojahn og Morten Hagen er også klare sammen med Sorknes-spilleren Paul Nilbrink, som i går endte på en niendeplass i sin kvalifiseringsgruppe i Tyskland.

Jan-Erik Aalbu, sportssjef i Norges Golfforbund, var mektig imponert over golfesset etter gårsdagens maktdemonstrasjon.

-  Nå har gutten bevist at han er tilbake der han hører hjemme - i toppen sammen med europeisk golfelite. Det er ikke mindre enn imponerende det Henrik har prestert denne uken og spesielt siste dag hvor han spilte fletta av konkurrentene. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, sier Aalbu.

STORSPILTE: Henrik Bjørnstad er klar for andre kvalifiseringsrunde til europatouren etter storspill i St. Annes i England. I går spilte han sin livs golfrunde.