- Mitt livs verste dag ble min lykkeligste

Ronaldo bommet da det gjaldt, men ble reddet av Van der Sar.

(Dagbladet.no): Manchester United - Chelsea 1-1 (7-6 e.str).

Cristiano Ronaldo sto der ved ellevemetersmerket igjen, med straffebommen i semifinalen mot Barcelona hengende over seg.

Han hadde allerede scoret Manchester Uniteds mål i finalen, men det var nå det gjaldt, nå han skulle vise at han virkelig er en mann for de store anledninger.

Så så han Petr Cech dytte ballen vekk fra nettet.

- Jeg trodde dette ville bli den verste dagen i livet mitt, men gutta rettet opp feilen min. Nå er det den lykkeligste dagen i stedet, sa Cristiano Ronaldo etter kampen, ifølge NTB.

For da John Terry skled i skuddøyeblikket ved den avgjørende straffen, da fikk United sjansen til å redde lagkameraten.

Og kompisene Nani og Anderson og Giggs, og selvfølgelig Edwin van der Sar, de gjorde nettopp det.

- Det er første gang jeg vinner en straffekonkurranse i en viktig kamp, jubler United-manager Alex Ferguson.

REDDET AV KOMPISENE: Cristiano Ronaldo var en knust mann i noen minutter etter straffemissen - men til slutt kunne han juble for sitt første europeiske mesterskap. Foto: SCANPIX
REDDET AV KOMPISENE: Cristiano Ronaldo var en knust mann i noen minutter etter straffemissen - men til slutt kunne han juble for sitt første europeiske mesterskap. Foto: SCANPIX Vis mer

- Skjebnen hadde nok noe med det å gjøre, sier skotten, 25 år etter at han tok sin første seier ute i Europa, ni år etter han gjorde det sist med de røde.

Sikker på Terry

Chelsea hadde stangskudd både før full tid og i ekstraomgangene, og John Terry skulle bare dunke inn avgjørelsen på det siste straffesparket. Men United kom tilbake igjen.

- Jeg var sikker på at JT skulle score. Han er en fantastisk straffeskytter på trening, men han skled, sier United-kaptein Rio Ferdinand.

Alex Ferguson mener det burde vært avgjort lenge før Chelsea jobbet seg inn i kampen igjen.

- Vi spilte fantastisk i første omgang og burde ledet med tre mål. Chelsea kom tilbake og var best i annen omgang, men vi reiste oss i ekstraomgangene, sier United-sjefen.

- Bedre enn i 1999

Ryan Giggs, som satte klubbrekord i antall kamper da han ble byttet inn like før slutten av full tid satte inn det siste straffesparket.

- Mitt livs verste dag ble min lykkeligste

Nå kan han glede seg over en ny tittel i sin store samling.

- Jeg kan glede meg mer over denne enn den vi vant i 1999. Vi fortjente seieren, sier Giggs.

I kveld blir det rød fest på den røde plass.

Å NEI: Cristiano Ronaldo gjør et nervøst stopp i tilløpet, og Petr Cech er på ham som en tiger. Manchester United ligger under på straffer.
KNUST: I noen minutter er Cristiano Ronaldo den mest nedbrutte fotballspilleren i Moskva.
OPPREISNING: Men Edwin van der Sar snur marerittkvelden til drøm, og United-spillerne kan feire. Mest lettet, en portugiser med nummer syv på ryggen.