Mitt navn er United, Manchester United

Bulgareren Martin Zdrakov er en United-fan av de sjeldne. Zdrakov ønsket å bytte navn til Manchester United. Bulgarske myndigheter avslo imidlertid fotballsupporterens ønske.

I Norge er det også høyst tvilsomt om Manchester United ville gått gjennom myndighetenes navnekontroll får vi opplyst hos Folkeregisteret. Men det er fullt mulig å søke.

Rosenborg er det derimot lov å hete. Rosenborg er et vanlig etternavn i Norge. Hele 103 nordmenn bærer etternavn med samme klang som landets beste fotballklubb.

Ønsker du imidlertid å hete Rosenborg har du litt av en jobb foran deg. Du kunne fått navnet enkelt hvis over 500 personer - eller ingen hadde hatt det som etternavn. Da hadde ikke navnet vært beskyttet. Så lenge mellom 1 og 500 har etternavnet du jakter på, må du ha skriftlig tillatelse fra samtlige for å få lov til å hete det. Med andre ord har du litt av en ringerunde foran deg...

Det er derimot nok av andre fotballnavn å velge mellom: Chelsea (som datteren til Clinton), Odd (som Skien-klubben), Runar (2. divisjon), Vidar (Stavanger-klubb), Bjørnar (1. divisjonsklubb for kvinner), Charlton (Engelsk 1. divisjon som Sir Bobby Charlton).