Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mitt OL blir bedre enn for storebror

- Christoffer har de beste internasjonale resultatene. Men i OL tror jeg mest på meg sjøl, for storebror kan få problemer med å seile med brukket fot, sier Siren Sundby til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søskenparet Siren (17) og Christoffer Sundby (21) satser på seiling på heltid for å vinne hver sin medalje i Sydney. Hun i europajolle - han i 49-er sammen med kameraten Vegard Arnhoff. Storebror har satset helprofesjonelt siden 1997, mens lillesøster hoppet av videregående skole i januar.

- Det er en overraskelse om Siren gjør det bedre enn oss gutta, for vi skal liksom være litt mer rutinerte, sier Christoffer Sundby.

Men han innser at OL-deltakelsen i 49-er kan bli alt annet enn morsom. 6. august brakk han ankelen mens han sto på brett i Oslofjorden. Heldigvis var bruddet av den fine sorten, men Christoffer kan likevel ikke seile før den siste uka før OL.

Vondt i foten

- Greier jeg å seile, skal det gå bra. Men konkurransene blir et helvete. Etter fire uker uten belastning, skal jeg normalt ha én måneds opptrening. Jeg får halvannen uke, og resultatet blir hoven og lite smidig ankel, sier Christoffer Sundby.

Christoffer Sundby

Født: 26. september 1978 i Arendal

Bor: Son i Akershus

Sivil status: Ugift

Yrke: Seiler

Klubb: Soon Seilforening

Båttype i OL: 49-er sammen med Vegard Arnhoff

Meritter: VM-gull europajolle, VM-gull, junior e-jolle, VM-sølv e-jolle, v-cupseier 49-er, 4. plass i EM 49-er, seier i Lotus Cup.

Siren Sundby

Født: 2. desember 1982 i Lørenskog

Bor: Son i Akershus

Sivil status: Ugift

Yrke: Seiler

Klubb: Soon Seilforening

Båttype i OL: Europajolle

Meritter: VM-gull optimistjolle, to EM-gull optimist, to EM-gull junior e-jolle, v-cupseier e-jolle.

Han er den som styrer båten. Problemene vil oppstå når han skal slå.

- Denne operasjonen må skje hurtig og kan by på smerter i foten. Jeg skal også holde balansen i båten med føttene, og kan ikke si jeg gleder meg til den biten.

Bare uflaks

Uhellet skjedde da Christoffer ble overivrig på surfebrettet. Forholdene var perfekte.

- Jeg dro det litt for langt og landet forkjært. Jeg så foten stå i en umulig vinkel og forsto med en gang at dette var alvor. Jeg hadde kort og godt uflaks.

- Det hadde makkeren Vegard Arnhoff også, for uten meg blir det heller ingen OL-deltakelse på ham. Heldigvis ble han ikke sint på meg.

- Broder'n har den rette feelingen og gjør aldri feil i båten. Det kommer til å gå bra, men jeg har likevel best tro på meg sjøl, sier Siren, som konkurrerer mot kvinner som kunne vært mora hennes.

Gunstig vind

- Men du mangler rutine?

- Prøve-OL i fjor viste at de rolige vindforholdene passer meg bra. Jeg veier lite og er forholdsvis kortvokst. Det er en ulempe i høy sjø.

- Dessuten skal man ha høye mål. Jeg tenker på medalje... nei, poengplass, retter Siren det til.

- Men jeg vant en regatta i v-cupen tidligere i sommer og slo OL-mesteren. Så alt er mulig...

MEDALJE-SØSKEN: Lillesøster Siren Sundby og storebror Christoffer er klare til å ta medalje i OL - til tross for storebrors brukkede fot.