- Mitt største øyeblikk

LONDON (Dagbladet): England-Finland 2-1. David Beckham ble tilgitt det meste i går. At han spiller på hatlaget United, at han er godt gift med Posh og at han ble utvist under VM i 1998. Kaptein Beckham laget vinnermålet for et desperat England. Og det på Anfield.

- Målet var et av mine største øyeblikk, sier David Beckham og fortsetter:

- Det var på tide at jeg viste meg fram igjen som spiller. Det var mitt første spillemål for England, som jeg har måttet vente på lenge. Men, det var et veldig spesielt øyeblikk å se ballen gå inn. Vi måtte ha tre poeng, sa Beckham etter kampen som gir England et håp om at de kan knive om en VM-plass. Sammen med Tyskland:

- Vi må også vinne borte mot Albania onsdag, sier Beckham og legger til som kaptein:

- Uten å vise det store spillet, viste vi hva som bor i dette laget. Av lagmoral og vilje til å vinne.

Før oppgjøret - i Liverpools hjemmehule - hadde landslagssjef Sven-Göran Eriksson bedt fansen om å støtte England og Beckham.

Anfield fantastisk

- Både før, under og etter kampen var fansen helt utrolig. Fantastisk atmosfære på Anfield, sier Beckham.

En spiller som siden han ble utvist mot Argentina i 1998, er stemplet som nasjonen synde- og tullebukk. Dette bør nå være historie. Hans kanonskudd ga 2- 1 og et lite VM-håp. For England, galskapens fotballøy.

- Vi var langt nede etter at finnene tok ledelsen, men vi kom tilbake som et lag. Som jobbet for hverandre. At Michael Owen ordnet 1- 1 før pause, var ekstremt viktig, sier Beckham.

Han og de andre ti fikk en klar svenskebeskjed fra Sven-Göran Eriksson i pausa:

- Vi skal ha tre poeng, var hans ord, sier Beckham. Som måtte se at lagkamerat Gary Nevilles kne var sist på finnens 0- 1 mål. Der og da var det stille på Anfield.

Nye Drillos

Finnene med Sami Hyypiä som stopperkonge er i ferd med å bli Nordens nye Drillos. Godt organisert, sterke i lufta og med teft for kontringsfotball. Pluss teknikeren Jari Litmanen. Liverpool-finnen var utrolig nær ved å ordne 2- 2, tre minutter før slutt. David Seaman, 37 år og med hestehale, ville noe annet. Hans refleksredning viste at Seaman er verdt hyra han får i Arsenal.

- Finnene var gode og sterkere enn oss i lufta, men jeg mener vi hadde de klart fleste og beste sjansene. Det handlet om tre poeng, sier sjefen fra Sverige.

Eriksson startet med Andy Cole og Michael Owen på topp. Cole misbrukte tre sjanser, mens Owen viser prima form. Unggutten ble kåret til «Man of the Match», en tittel han godt kunne dele med Steven Gerrard. Også han uteksaminert ved The Royal Kop University of Liverpool.

GLAD KAPTEIN: David Beckham sørget for Englands seiersmål og var utrolig glad. Og hyllet publikum. - Både før, under og etter kampen var fansen helt utrolig. Fantastisk atmosfære på Anfield, sier Beckham.