IKKE MED: Kurt Asle Arvesen er vraket til Tour de France av Team Sky. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
IKKE MED: Kurt Asle Arvesen er vraket til Tour de France av Team Sky. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Mitt Tour de France-kapittel er over

Arvesen er vraktet til Touren av Team Sky. - Dumt, mener Kaggestad.

(Dagbladet): Kurt Asle Arvesen er vraket til Team Skys lag til Tour de France.

lagets presentasjon av laget som skal sykle i Frankrike er Edvald Boasson Hagen som ventet med, men Arvesen er altså vraket. Han tror nå at han er ferdig i Tour-sammenheng.

- Dette er selvsagt skuffende for meg. Nå er mitt Tour de France-kapittel som aktiv syklist avsluttet, sier Arvesen til NRK.

36 åringen hadde en vanskelig sesongstart, men etter gode ritt i Luxemburg og Sveits Rundt øynet han et lite håp om å få bli med på Tour-laget.

- Jeg mener jo selv at jeg er god nok, og vet av erfaring at jeg kunne gjort en bra figur i Frankrike. Men det er jo ikke alle som kjenner meg like godt som jeg selv gjør. Dette er det bare å akseptere, sier han.

Arvesen legger opp i høst, etter sesongen. Under Touren må han trolig sykle andre ritt.

- Dumt TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad mener det er «dumt» av Sky å ikke ha med Arvesen, men er ikke overrasket.

- Kurt er i bra form for øyeblikket, og kjørte veldig bra i Sveits rundt selv om han hadde litt uflaks. Jeg tror ikke Dave Brailsford skjønner kvalitetene til Kurt, sier Kaggestad til Dagbladet.

I tillegg til Boasson Hagen har Sky-sjefen tatt ut Juan Antonio Flecha, Simon Gerrans, Christian Knees, Ben Swift, Geraint Thomas, Rigoberto Urán, Xabier Zandio og Bradley Wiggins.

- Jeg har ingen problemer med å akseptere at lagledelsen har valgt det laget de har valgt. De har syklet mye sammen i år, de vant Criterium de Dauphine sammen, og er godt sammensveiset. Laget er utrolig godt, og bedre enn i fjor, sier Arvesen.

Langt under pari Kaggestad stusser over uttaket av både Flecha og Swift.

- Swift var ikke i nærheten i Sveits Rundt, og virket som om han var veldig sliten. Sky skal kjøre for Bradley Wiggins, og å da ha med Swift som ikke orker å trekke og ikke orker å spurte på annet enn flate etapper er veldig merkelig. Han vant to ritt i Tour Down Under, men det var i januar. Nå er han langt under pari, sier Kaggestad som mener Team Sky vil savne Arvesens kjørestyrke og Tour de France-erfaring.

- Kurt er kjempegod til å kjøre inn brudd, styre laget og han har vært gjennom Tour de France. Det er det ikke mange som har vært på Sky-laget, sier han.