Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mitt tyngste øyeblikk som skøyteløper

Bøkko på gråten etter den skuffende 1500-meteren.

 BESTE NORSKE:  Håvard Bøkko ble beste norske på sin favorittdistanse, og endte til slutt på en sjetteplass. Hallingdølen var tydelig skuffa etter løpet. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
BESTE NORSKE: Håvard Bøkko ble beste norske på sin favorittdistanse, og endte til slutt på en sjetteplass. Hallingdølen var tydelig skuffa etter løpet. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): 1500-meteren i Sotsji har vært Håvard Bøkkos store mål - et løp som endte i ordentlig tusendelsdrama.

6. plass på distansen var nok ikke det hallingdølen hadde håpet på.

En gråtkvalt Bøkko gikk rett forbi pressesonen etter sitt løp, og var tydelig skuffet.

- Jeg trenger ti minutter, sa nordmannen til Dagbladet - før han gikk i garderoben.

- Tyngste øyeblikk I ishallen skulle han ta det gullet Norge ikke har kjent på, siden Ådne Søndrål fikk det hengt rundt halsen i Nagano i 1998.

Etter å ha samlet seg litt, orket Bøkko å møte pressen - fortsatt tydelig på gråten.

 TUSENDELSDRAMA: Zbigniew Brodka tok gullet på 1500-meteren, tre tusendeler foran favoritten Koen Verweij. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
TUSENDELSDRAMA: Zbigniew Brodka tok gullet på 1500-meteren, tre tusendeler foran favoritten Koen Verweij. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

- Dette er mitt tyngste øyeblikk som skøyteløper. Utrolig skuffende, jeg har trent for dette i fire år, sier en svært deppa Håvard Bøkko til Dagbladet.

- Det er ikke den råeste følelsen jeg har hatt. Jeg er skuffa. Jeg følte at jeg gikk årets beste løp egentlig, jeg hadde håp om at det kan holde, men det er folk som går gode løp etter meg, så jeg blir skjøvet nedover, fortsette 27-åringen.

Hvilken følelse sitter du igjen med etter løpet?

- Jeg har brukt fire år, så det er klart det er utrolig kjedelig. Jeg har følt meg bra hele uka, og hatt trua på at jeg kan kjempe om medalje hele uka, så det er kjipt at det blir 26 hundredeler som skiller vellykka sesong fra en litt halvveis en.

- Må forsøke å tenke framover, men det er vanskelig, konstaterer hallingdølen.

Sekunddrama Hallingdølen gikk i par 15, mot sølvinneren fra 1000 meter, kanadiske Denny Morrisson. Bøkko åpnet friskt, men greide ikke å stå løpet ut. I mål la Bøkko seg på en tredjeplass, på tiden 1:45.48, men ble dyttet ned på en sjetteplass til slutt.

 SØLV:  Nederlandske Koen Verweijs reaksjon etter å ha gått i mål - og ser at han endte på samme tid som polske Brodka. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
SØLV: Nederlandske Koen Verweijs reaksjon etter å ha gått i mål - og ser at han endte på samme tid som polske Brodka. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

Bedre gikk det for Bøkkos parkamerat, som gikk inn til ledelse, på tiden 1:45.22.

Men ledelsen mistet Morrisson allerede i neste par, hvor polske Zbigniew Brodka gikk fenomenalt, og slo kanadieren med 22 hundredeler.

Det var samme tid som nederlandske Koen Verweij endte på i mål - dermed måtte dommerne se nøyere på begges løp. Det endte med at polske Brodka ble dømt tre tusendeler foran, og tok gullet på 1500 meter.

- Skuffet Simen Spieler Nilsen var først ut av de norske, i par 5, mot Fjodor Mezentsev fra Kasakhstan. Han fikk det tøft, og endte på tiden 1:49.89 - som holdt til en 36. plass.

- Jeg er skuffet og hadde håpet at dette skulle gå litt bedre, men det er to måneder siden jeg en 1500 meter sist, Spieler Nilsen til Dagbladet

Håvard Lorentzen gikk i paret etter Håvard Bøkko, mot amerikanske Brian Hansen. Han åpnet godt, men 1500 meter ble litt for langt for 21-åringen. Han gikk inn til tiden 1:47.27. Han endte til slutt på 16. plass.

Sist ut av de norske var Sverre Lunde Pedersen i det nest siste paret, mot en av forhåndsfavorittene, russiske Denis Yuskov.

Sverre Lunde Pedersen viste god form under 5000-meteren, og ble beste norske på en femteplass. Han har også tidligere i sesongen vist at han er en mann å regne med på 1500-meter. Men i mål i Sotsji holdt det bare til åttende plass for Lunde Pedersen, med tiden 1:45.66.

- Når ikke målet Landslagstrener Jarle Pedersen måtte etter 1500-meteren innse at Norge nok ikke når målet de har satt før OL.

- Det er klart vi er skuffa hele gjengen. Målet var to medaljer, det ser det ikke ut til at vi får til, sier Pedersen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!