Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mitt viktigste mål

Ole Gunnar Solskjær scoret sitt viktigste landslagsmål i en av sine dårligste kamper for Norge. Aldri før har han vært så sliten ved sesongslutt. Det var godt å ta ferie med Noah (3) i armene.

ULLEVAAL (Dagbladet): - Akkurat nå føles dette som mitt viktigste mål på landslaget, sier Ole Gunnar Solskjær.

Han satte ballen trygt som banken bak Romanias keeper og sikret poenget som utgjør forskjellen på himmel og helvete for både ham sjøl, landslaget og Nils Johan Semb resten av sommeren og høsten.

- Jeg var aldri nervøs selv om det gikk lang tid før jeg fikk tatt straffen. Ville heller ta straffesparket enn å se på. Tror fatter'n som satt hjemme i Kristiansund og så på TV, hadde det verre enn meg, sier Solskjær.

Helt tom

Han fikk hjelp av keeper som gikk veldig tidlig, men hadde på forhånd bestemt seg for at ballen skulle ned til venstre for keeper. Spesialtrening på straffespark de siste to ukene har avgjort det.

- Har trent på begge hjørnene, men det er til høyre følelsen har vært best på trening, sier han.

Det var en dønn sliten Solskjær som skyndet seg i bussen for å dra tilbake til hotellet etterpå. Noah ble skremt av skrikende autograf-jegere, og Solskjær var heller ikke videre lysten på å bli værende på Ullevaal.

- Egentlig har jeg ferie nå, og har ikke lyst til å stå her og svare på spørsmål, sier han med et smil.

Solskjær gikk tom da Norge ble herjet med på slutten - helt tom - og han innrømmet det etterpå.

- Det har blitt lite kamptrening den siste tida, og sesongen har vært lang. Jeg var helt sluttkjørt. Hadde ingenting igjen. Mange av oss er glade for at det er slutt nå, sier han.

En sesong med uvant mye tillit for Manchester United har satt sine spor.

- Har aldri spilt så mye før. Har innpå 50 kamper fra start, sier han.

- Enorm forskjell

Det viste at Solskjær trenger ferie. Sjelden har han vært så usynlig så lenge om gangen for Norge

- Ja, jeg var mye opp og ned, innrømmer Solskjær.

Men han var fokusert da det gjaldt som mest og scoret sitt 21. landslagsmål.

- Forskjellen på null og ett poeng er enorm. Nå vinner vi gruppa om Romania slår Danmark i København, og vinner de to kampene våre mot Bosnia og Luxembourg, sier han.

Likevel innrømmer Solskjær at de to kampene i juni har vært en solid nedtur.

- Vi har færre poeng enn vi håpet på. Men vi lå under og kom tilbake i denne kampen og sikret ett poeng. Det hadde vi ikke klart i VM-kvaliken forrige gang, sier Solskjær.

- Hva gleder du deg til i ferien?

- Fisketurer og rock'n' roll.

PÅ FERIE: Ole Gunnar Solskjær sammen med samboer Silje Lyngvær og Noah (3) og Karna (tre md).
ØYEBLIKKET: Ole Gunnar Solskjær setter inn straffen. - Jeg var aldri nervøs selv om det gikk lang tid før jeg fikk tatt straffen, sier Solskjær.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media