Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Mitt viktigste mål

Ett og et halvt minutt før slutt satte Patrick Thoresen (21) inn målet som reddet Norges OL-drøm.

Etter noen dramatiske sluttminutter kunne de norske spillerne puste lettet ut over uavgjort og gruppeseier som sikrer avansement til den avgjørende OL-kvalifiseringen mot Danmark, Sveits og Japan i Sveits i februar neste år.

For det kunne gått galt i Stavanger i går, selv om Norge vant skuddstatistikken hele 41- 20:

Snaue tre minutter før slutt gikk Ungarn opp i en bisarr 3- 2-ledelse da keeper Halvor Hårstad-Evjen forlot målet for å stanse en puck på vei ned i rundvantet. Men på veien traff pucken en list som holder pleksiglasset på plass, endret retning og gled inn i det norske målet foran en forfjamset Hårstad-Evjen.

-  Viktigste landslagsmål

-  Da begynte det å komme noen negative tanker, men vi måtte bare stå på. Det ville vært for urettferdig om vi hadde tapt dette, sier Patrick Thoresen til Dagbladet.

18.25 minutter ut i tredje og siste periode fikset han scoringen som reddet Norge fra en pinlig OL-exit:

Et skudd fra Tore Vikingstad ble styrt forbi den gode ungarske keeperen.

-  Det gikk ikke opp for meg med en gang at jeg hadde scoret. Men da Anders Myrvold skrek inn i øret mitt skjønte jeg at jeg hadde scoret mitt, viktigste landslagsmål, sier Patrick Thoresen til Dagbladet.

Heller OL enn A-VM

Slik Patrick ser det er det viktigere for Norge å komme til OL i Torino i 2006 enn å rykke opp til A-VM neste år.

-  Det ville vært stort å være med i OL. Det er tross alt bare hvert fjerde år, og de beste kommer til å være med. VM er tross alt hvert år. Men det beste er naturlivis å både komme til OL og sikre opprykk til A-VM, smiler Patrick.

Sønnen til trenerlegenden Petter Thoresen slo igjennom for fullt på landslaget under B-VM i Norge i april. Igjen var han dominerende i Espen «Shampo» Knutsens skadefravær. Og ifølge landslagssjef var det ikke tilfeldig at det var nettopp Thoresen som scoret da det gjaldt som mest.

-  Patrick har en mental styrke og spisskompetansen, som skiller seg litt ut, sier en lettet Roy Johansen til Dagbladet.

REDDET NORGE: Landslagshelten Patrick Thoresen sikret Norge avansement til en avgjørende OL-kvalifisering i februar neste år da han satt inn den avgjørende 3- 3-scoringen mot Ungarn like før slutt i Stavanger i går kveld. Her blir han gratulert av lykkelige lagkamerater.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media