PÅ TRENING: Her er Mix Diskerud på trening med USAs landslag rett før helga. Får han VM-plass, er han sikret en god bonus i form av penger. Foto: REUTERS/Stephen Lam
PÅ TRENING: Her er Mix Diskerud på trening med USAs landslag rett før helga. Får han VM-plass, er han sikret en god bonus i form av penger. Foto: REUTERS/Stephen LamVis mer

Mix kan tjene en halv mill. på VM-billett

Se USAs VM-bonuser.

(Dagbladet): RBK-spiller Mix Diskerud (23) kjemper om plass i USAs VM-tropp og er tatt ut i bruttotroppen på 30 som skal barberes til 23.

Heder og ære står på spill for amerikanerne som nådde åttedelsfinale i VM for fire år siden.

Men Diskerud får også en pen pengebonus dersom han får VM-plass.

VIL TIL VM: Landon Donovan, Mix Diskerud og  Chris Wondolowski på treningsfeltet. Foto: AP Photo/Tony Avelar
VIL TIL VM: Landon Donovan, Mix Diskerud og Chris Wondolowski på treningsfeltet. Foto: AP Photo/Tony Avelar Vis mer

Hver av spillerne i den amerikanske VM-troppen er sikret nærmere 450 000 kroner i bonus, skriver Sports Illustrated.

Kan få kjempebonus Regnestykket fra Det amerikanske fotballforbundet er:

Spillerne får 325 000 kroner for å komme med i den endelig VM-troppen og spillerne får 33 000 kroner for hver av de tre gruppespillkampene de er med i.

I tillegg får spillerne 9000 kroner for hver av oppkjøringskampene før VM mot Tyrkia, Nigeria og Aserbajdsjan. Spillerne får også en viss sum fra det amerikanske fotballforbundet per poeng de tar i gruppespillet.

USA nådde en sterk kvartfinale i 2002-VM, men ble slått av finalistene Tyskland. Da fikk spillerne rundt 1,2 millioner kroner hver. Ifølge Sports Illustrated vil en kvartfinale i sommerens VM gi en bonus som er mer enn doblet fra 2002.

Det er for øvrig Seattle-spiller Clint Dempsey som tjener best på det amerikanske landslaget med en årslønn på nærmere 40 millioner kroner.

Samling USA spiller i gruppe G i VM mot Tyskland, Ghana og Portugal. Den første VM-kampen spilles mot Ghana. De 30 spillerne i bruttotroppen samles i Palo Alto. Der blir det treningssamling, før den endelige troppen er klar 2. juni.

- Jeg kommer til å finsikte alle spillerne på treningssamlingen, og det de presterer i Palo Alto blir avgjørende for uttaket, sier landslagssjef Jürgen Klinsmann nylig.

Diskerud sier at en VM-plass vil bety mye for ham.

- Det vil bety alt for meg å komme med til Brasil. Når man lander i Brasil, kan man se opp på himmelen og felle en tåre. Jeg er en meget lykkelig man nå, sa Diskerud til Dagbladet, rett etter at bruttotroppen var klar.

VM starter 12. juni - om bare 22 dager.