Mix velger USA foran Norge

Rosenborg må klare seg uten Mikkel Diskerud i tre uker.

MED USA-LOGOEN PÅ BRYSTET: Slik blir Mikkel Diskerud å se i juli, med amerikansk drakt. Dermed utelukker han norsk landslagsspill i framtida. Her fra en samling i Sør-Afrika i 2010. Foto: AP Photo/Schalk van Zuydam/NTB Scanpix
MED USA-LOGOEN PÅ BRYSTET: Slik blir Mikkel Diskerud å se i juli, med amerikansk drakt. Dermed utelukker han norsk landslagsspill i framtida. Her fra en samling i Sør-Afrika i 2010. Foto: AP Photo/Schalk van Zuydam/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Når Gold Cup, som er det nord- og mellomamerikanske mesterskapet, går av stabelen mellom 7. og 28. juli, er det med Mikkel «Mix» Diskerud for USA. Det er Rosenborg som melder dette på sine nettsider.

- Han er et spesielt talent, og vi er glade for å ha ham tilbake. Han har tatt en avgjørelse om å spille for USAs landslag, og det er spennende, sier USAs landslagssjef Jurgen Klinsmann ifølge en journalist fra Philly.com.

Diskerud har tidligere vært i tvil om hvilket landslag han ønsker å spille på, og har hatt muligheten til å velge mellom Norge og USA, i og med at han ikke har spilt offisielle landskamper for noen av lagene.

- Vi er veldig glade på Mix sine vegne, og det er en anerkjennelse for ham at han er tatt ut på USA sitt landslag. Men for Rosenborg kom dette på et uheldig tidspunkt med tanke på det tette kampprogrammet i måneden som kommer, sier Erik Hoftun til rbk.no.

Mikkel Morgenstar Pålssønn Diskerud, som er hans fullstendige navn, har spilt to kamper for det norske U19-landslaget, men han har aldri spilt med det norske flagget på brystet på seniornivå. Det har han gjort for USA - men det er først nå det blir i offisielle kamper.

Da er det altså ingen vei tilbake - «Mix» blir aldri å se norsk landslagstrøya igjen.

USA har kommet til finalen i Gold cup i fem av de siste seks turneringene, og har vunnet tre av dem. Hele Jurgen Klinsmanns tropp, som også inneholder Moldes Joshua Gatt, kan du se på nettsidene til Det amerikanske fotballforbundet.

Dagbladet har vært i kontakt med «Mix», men han ønsker ikke å si noe om saken før fredag.

BLIR SAVNET: Rosenborg må klare seg uten Mikke Diskerud i store deler av juli. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
BLIR SAVNET: Rosenborg må klare seg uten Mikke Diskerud i store deler av juli. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer