Mjåland på pinebenken, gikk til slutt videre på tid

- Nå kan alt skje.

GOD AVSLUTNING: Trine Mjåland (til v.) spurtet sterkt og tok seg til 800-metersemifinale på tid i friidretts-EM onsdag. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix
GOD AVSLUTNING: Trine Mjåland (til v.) spurtet sterkt og tok seg til 800-metersemifinale på tid i friidretts-EM onsdag. Foto: Lise Åserud, NTB ScanpixVis mer

- Jeg viser at jeg har noe her å gjøre og tar dette med meg som en kjempebonus. Nå kan alt skje, sa Trine Mjåland (24) etter å ha tatt seg til semifinalen på 800 meter i friidretts-EM onsdag.

24-åringen tok seg til semifinalen på tid. Hun endte på 4.-plass i kvalifiseringsheatet med 2.02,62. Kun de tre beste i hvert heat gikk direkte videre, men Mjåland slet seg så vidt med som den siste av fire løpere som avanserte på tid.

Mjålands tid var bare 22 hundredeler dårligere enn hennes egen personlige rekord satt tidligere i år.

Ikke rart hun smilte bredt i pressesonen etter løpet.

- Dette var utrolig moro og litt overraskende. Jeg var helt skjelven der jeg sto og ventet på det siste heatet. Jeg visste at det skulle holde hardt, sa utøveren som er samboer med Start-spilleren Jesper Mathisen.

Sluttspurt I sitt eget løp kom hun sterkt mot slutten etter tøff fart underveis.

- Jeg måtte jobbe hardt hele veien, men jeg angrep som jeg skulle til riktig tid og fikk betalt for det, sa hun.

Torsdag kveld venter semifinalen. Det blir første gang i karrieren med to 800-meterløp på to dager.

- Nå skal jeg bare tilbake å slappe av, og så får vi gi alt i semifinalen.

Hynne sprakk For lagvenninnen Hedda Hynne gikk det langt fra like bra. Hun sprakk og stivnet mot slutten og kom sist i sitt heat med 2.05,08, langt bak persen og sesongbeste på 2.02,74.

- Jeg hadde ikke hodet med meg og tenkte på helt feil ting underveis. Jeg har aldri opplevd å stivne slik mot slutten før, og jeg vet ikke helt hva som skjedde. Dette må vi ta en gjennomgang på. Dette var ikke noe å være stolt av, fastslo 24-åringen.

- Dette var kjedelig. Nærmest en mentalt svikt, konkluderte Hynne.

(NTB)