Mjelde: -  Aldri opplevd maken

Mons Ivar Mjelde trodde knapt det han så av sine egne gutter i går kveld: Brann misbrukte 13 sjanser - og to straffer!

BERGEN (Dagbladet): -  Jeg har aldri opplevd maken, verken som spiller eller trener. To brente straffer i samme kamp skal ikke være mulig. Jeg synes synd på guttene. Det var nesten helt utrolig at det ikke ble mål, sier Mons Ivar Mjelde til Dagbladet.

På forhånd var det avtalt at Bengt Sæternes skulle ta straffene, men av forskjellige årsaker valgte han å gi dem til Paul Scharner og Charlie Miller.

Begge skjøt mot midten av målet slik at Henri Sillanpää i finnenes mål klarte å redde.

Røde-Dylan

Brann klarte altså å spille 0- 0 mot AC Allianssi i 2. kvalifiseringsrunde i UEFA-cupen. Finnene lå for det meste i forsvar, men det var ikke bare takket være egne ferdigheter de holdt nullen. Brann sløste til den store gullmedaljen.

I andre omgang valgte Mjelde å spille med tre forsvarere og hive Charlie Miller innpå som ekstra angriper. Mot slutten av kampen sendte han også innpå spissen Dylan Macallister og den nye venstreflanken Michael Helegbe. Det ble med to minutter for Macallister. Da fikk han rødt kort etter å ha klippet ned en av finnene på midtbanen.

Tror på avansement

-  Vi visste omtrent hvordan det ville bli. Jeg er fornøyd med at vi skaper så mange målsjanser mot et lag som er kommet for å ta ett poeng. Det er fullt mulig å slå dette laget borte. Da må vi kunne forvente at de også vil forsøke å gå litt høyere på banen for å skape sjanser. Det vil kunne gi åpninger for oss. Jeg tror vi skal klare å avansere, sier Mons Ivar Mjelde.

 BOM PÅ BOM: Her misser Paul Scharner en av mange Brann-sjanser mot finske AC Allianssi. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
BOM PÅ BOM: Her misser Paul Scharner en av mange Brann-sjanser mot finske AC Allianssi. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

Brann har hatt en forferdelig tid etter sommerferien med to poeng på fire kamper i serien og en ny 0- 0-kamp i går kveld.

-  Riktig retning

-  Vi har hatt marginene mot oss. Slik er det til tider i fotball. Det eneste som hjelper er å skyte mange mål på trening. Vi presterte tross alt bra spill på banen i dag. Det var et stort skritt i riktig retning. Resultatene vil komme når vi presterer godt over tid, mener Mons Ivar Mjelde.

Alliansi-trener Tomi Maanoja var naturligvis fornøyd etter kampen:

-  Det er klart vi var heldige som klarte å holde målet rent. Brann er et mye bedre lag enn det vi har å stille med, men vi kan håpe på seier hjemme. Da må vi spille en helt annen kamp, men jeg forstår det vil bli vanskelig, sier han til Dagbladet.

SKUFFET: Branntrener Mons Ivar Mjelde.