Mjelde: - Min svarteste dag

Lyn knuste serielederne 6-0.

Dagbladet.no): Lyn - Brann 6-0 (4-0)

Det var ikke lett på Ullevaal i dag, å se hvem som var serielederne. Brann ble fullstendig rundspilt av et Lyn-lag som virkelig blomstret.

- Dette er den svarteste dagen i min trenergjerning. Vi kjørte i grøfta og satt på alle mann, sa en nedbrutt Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Lyns trener Henning Berg var tilsvarende fornøyd med eget lags innsats.

- Førsteomgang er fantastisk, vanvittig bra spill av oss. Det var vi som var gode i dag. Vi håper indelig at gutta får den rosen de skal ha, sa en glad Henning Berg til TV2.

Fantastisk

I en legendarisk førsteomgang viste Henning Bergs lag fantastiske angrep på løpende bånd. I andre lekte de bare med gjestene, og nøyde seg med to vakre mål.

I angrepet fortvilte Magnus Powell og Edu Brann-forsvaret nesten til tårer. En vantro

6Y FOTBALL: Lyn knuste Brann hjemme i dag. Serielederne hadde ingenting å stille opp med. Her setter 18-åringen Erling Knudtzon inn 5-0. Til slutt ble det seks. Foto: SCANPIX
6Y FOTBALL: Lyn knuste Brann hjemme i dag. Serielederne hadde ingenting å stille opp med. Her setter 18-åringen Erling Knudtzon inn 5-0. Til slutt ble det seks. Foto: SCANPIX Vis mer

Mons Ivar Mjelde var sjokkert da han snakket med TV2 i pausen.


- Det er helt uforklarlig for meg hvordan vi kan opptre så ustrukturert, sa en skuffet trener.
Gislason styrte kampen

For serielederne ble virkelig lært en lekse. Gang på gang viste Edu at han er i ferd med å komme i form. På midtbanen viste Gislason at han nok blir like ettertraktet som landslagskaptein Martin Andresen når kontrakten går ut i høst.

Begge er Bosman-spillere, men i dag var det islendingen som styrte både midtbanen, Lyn og kampen. Brann hadde han i lomma.

- Stefan er viktig, og han er en bauta for oss. Han er en leder og jeg håper selvsagt at vi klarer å beholde ham, sier Berg.

Kanonstart

Kampen var bare to minutter gammel da Powell møtte et innlegg fra Erling Knudtzon med en knallhard avslutning og sendte Lyn i ledelse, men da hadde hjemmelaget allerede truet.

Det tok bare 20 sekunder før Lyn viste at den begredelige oppvisningen mot Stabæk i forrige runde var glemt. Og det tok bare 20 sekunder før Brann fikk den første advarselen.

Mjelde: - Min svarteste dag

Magnus Powell fikk kjempet seg en halvmeter i feltet, og sendte ballen kontant i tverrliggeren med hælen.

- Vi har hjemmebane og skammet oss litt etter Stabæk-kampen sist, er svenskens forklaring til TV2 på den forrykende starten.

Startvansker

Det er ikke første gang Brann har startet en kamp svakt, uten at Mjelde kan se noen åpenbare grunner til startvanskene.

- Vi jobber mye med det, og det er ingen gode forklaringer. Det har litt med organiseringen, det har litt med hvordan vi flytter beina. Vi er ikke et bedre lag enn at alle må jobbe.

Keeper Håkon Opdal var ikke mindre nådig mot lagkameratene.

- Vi står og ser på i duellspillet og flytter oss ikke fort nok. Det er bare tre poeng, men det er stolthet også. Vi var fryktelige i dag, og jeg synes synd på fansen, sa landslagskeeperen til TV2.

Etter ledermålet fortsatte hjemmelaget å produsere sjanser mot et Brann som virket fullstendig sjokkert.  I det 23. minutt doblet Edu ledelsen på et gjennomløp.

Den første avslutningen alene med Håkon Opdal gikk i stanga, men den andre ble satt iskaldt i mål. Pasningen kom naturligvis fra Gislason.

Rødt kort
Midtbaneeleganten fikk æren av å sette inn de to neste målene på straffespark. Det første klønete gitt bort med en felling av Powell. Det andre forårsaket Håkon Opdal i en duell med Edu.

Opdal fikk det røde kortet.  Brann mistet et hvert håp om en god dag.

Keeperen mente det var strengt, og Edu selv var til en viss grad enig.

- Det var straffe, han traff foten min. Noen dommere ville ikke gitt den, det er 50-50, noen ganger går det riktig vei,

I andre omgang tok Lyn det fullstendig rolig, men hjemmelaget klarte likevel å fullføre slakten.

18-åringen Erling Knudtzon rundet keeper og satt inn det femte, før Gislason fikk sitt hat-trick fem minutter før slutt med et vakkert langskudd.

NEDTUR: Før kampen hadde keeper Opdal advart mot å ta lett på Lyn. Etter kampen måtte trener Mons Ivar Mjelde se tilbake på sin verste dag som trener.