Mjelde: - Presset er tøft

Og det hjelper ikke med 0-0 hjemme mot AaFK.

(Dagbladet.no): Brann-Aalesund 0-0: Brann fortsetter å slite med å skape resultater. I kveld var AaFK på besøk på stadion, og selv om Brann skapte sjanser i første omgang, klarte de aldri å få ballen i mål.

- Ålesund lå dypt i første omgang, og de hadde kanskje en halv målsjanse. Jeg synes vi dominerte. Vi hadde sjanser til å score, og det sto ikke på viljen. Vi evnet bare ikke å få ballen i mål, sier Mons Ivar Mjelde til Canal+.

Mjelde mangler allerede flere spillere med skader og karantene. Neste gang står Paul Scharner over etter gult kort i dag.

- Likevel forventer folk at vi skal prestere på et like høyt nivå. Det er klart det er tøft, sier Mjelde.

- Rammebetingelsene våre er endret i forhold til i vår, konkluderer Brann-treneren.

Savnet Miller

Charlie Miller var sentral i det meste Brann skapte i første omgang, men allerede i pausen klaget han til Mjelde på to stive legger. Etter 20 minutter av andre omgang ble skotten tatt ut. Det gjorde ikke akkurat susen for Brann, som var mindre farlige etter pause.

I stedet fikk gjestene så gode kontringsmuligheter, at selv om Aalesund-trener Ivar Morten Nordmark ikke var misfornøyd med kampen, var han skuffet over uttellingen på sjansene etterpå.

- Vi hadde såpass gode sjanser at vi burde hatt med oss tre poeng, sier han til Canal+.

- Vi vet hvordan det er på Brann stadion: Har det gått ti minutter uten at Brann har scoret, begynner folk å pipe og laget flytter framover.

- Burde putta

Det skjedde også i kveld, og Morten Moldskred var gjennom med et par gode muligheter.

- Jeg burde ha putta. Jeg er tildels fornøyd med kampen, men jeg burde scoret på sjansene jeg fikk, sier Aalesund-angriperen.

Mons Ivar Mjelde konsentrerer seg nå om å løfte gutta:

- Vi må få opp selvtilliten hos gutta. Den blir ikke bedre av å tape fotballkamper eller å spille uavgjort, sier han.

Kollega Ivar Morten Nordmark medgir at han vil være mindre optimistisk og mer forsiktig på bortebane framover, etter å ha lykkes brukbart med den tilnærmingen i dag.

- Det er faktisk forskjell på hjemme- og bortebane, selv om all verdens psykologer, meg selv inkludert, sier noe annet. Det er noe annet å være hjemme i vårt eget badekar med 11 000 steingærne sunnmøringer, flirer Nordmark.