Mjelde: - Vi er veldig nær nå

Brann-håpet reddet av Hamburg.

(Dagbladet.no): Et Brann-lag uten Eirik Bakke, Hassan El Fakiri og Kristjan Ørn Sigurdsson fikk det som ventet tøft borte mot Basel.

Men selv med 0-1-tap lever håpet om avansement i beste velgående. I Kroatia fikk Brann kjærkommen hjelp fra Hamburg, som vant 2-0 etter to sene scoringer.

Det betyr at den siste kampen mellom Rennes og Dinamo Zagreb om to uker blir helt avgjørende for om vi får et norsk lag i UEFA-cupens 16-delsfinale.

• Uavgjort i Frankrike sender Brann videre..

• Rennes-seier med mindre enn tre mål sender Brann videre.

• Zagreb-seier med mindre enn to mål sender Brann videre.

Dermed kan Mons Ivar Mjeldes spådom før gruppespillet, om at fire poeng kan være nok, vise seg å holde stikk.

- Å gå videre til cupspillet var et stort og ambisiøst mål, men vi er veldig nær nå, sier Mons Ivar Mjelde, ifølge NTB.

AVGJØRELSEN: Fem minutter før pause skrudde Carlitos ballen over Brann-muren, og inn i korthjørnet. Håkon Opdal burde kanskje reddet. Foto: AFP
AVGJØRELSEN: Fem minutter før pause skrudde Carlitos ballen over Brann-muren, og inn i korthjørnet. Håkon Opdal burde kanskje reddet. Foto: AFP Vis mer

Tapet mot Basel i kveld var det uansett lite å si på.

- Basel vant fortjent. Thorstein Helstad hadde noen sjanser, og hadde det vært litt mer presisjon kunne vi ha stjålet med oss ett poeng, sier han.

Basel klart best før pause

En indikasjon på hvor mye bedre Basel var enn Brann i 1. omgang får vi ved å se på ballbesittelsen: 72-28 i sveitsernes favør.

Kampens første store sjanse kom likevel ikke før etter 18 minutter. Carlitos fikk stå merkelig alene på fem meter, og headet centimetere utenfor.

Mot spillets gang kunne faktisk Thorstein Helstad scoret kampens første mål litt senere. Svenske Daniel Majstorovic rotet bort ballen på Basels halvdel, og hang ikke med da Brann-spissen satte på turboen. Majstorovic greide likevel å presse Helstad såpass at skuddet endte like utenfor.

Branns venstreside i denne kampen, bestående av Ramiro Corrales og Petter Vaagan Moen, fikk nesten TV 2 Sport-kommentatorene Øyvind Alsaker og Nils Johan Semb til å gå fra konseptene.

Særlig amerikaneren hadde en nitrist dag på jobben, og bør håpe VIF-manager Martin Andresen hadde andre ting å finne på en onsdagskveld enn å se UEFA-cup på TV.

Mjelde: - Vi er veldig nær nå

Typisk nok var det Corrales som var synderen da Basel fikk frispark på snaue 25 meters hold fem minutter før pause. Carlitos gjorde som brasilianere er kjent for, skrudde ballen over muren og inn i korthjørnet. Pent frispark, men Opdal reagerte seint og var ikke sjanseløs.

Han går imidlertid ikke med på at det var en keepertabbe.

- Jeg hadde veldig liten tid til å reagere og så ikke ballen før den var over muren. Og jeg kunne ikke velge side før jeg så ballen. Hadde jeg gått til høyre, hadde han kanskje skutt i midten, sier Opdal til ba.no.

Skapte lite

Mons Ivar Mjelde tok grep i pausen. Rundingsbøye Corrales ble erstattet av Armann Bjørnsson, som gikk inn på midtstopperplass mens Erlend Hanstveit ble skjøvet ut på venstrebacken. Noen få minutter inn i 2. omgang ble også Cato Gunveit tvunget til å bytte, muligens med en meniskskade.

Inn kom svenske Joakim Sjöhage.

Brann fikk bedre kontroll defensivt, ikke minst på venstresida, som var den reneste motorveien i 1. omgang.

Framover skapte derimot de norske seriemesterne svært lite. Stort nærmere enn da Sjöhage nesten ble stusset fri av Helstad 25 minutter før slutt kom de ikke.

Å ikke tape med mer enn 1-0 var likevel uhyre viktig, med tanke på at målforskjellen sannsynligvis blir avgjørende for hvilket lag som blir nummer tre i gruppa.

Basel var imidlertid nær å øke til 2-0 10 minutter før slutt. Armann Bjørnsson slo en fæl pasning feil vei, og ballen endte til slutt hos Eren Derdiyok, som skjøt i stolperota fra 16 meter.

Slitne Brann-bein greide å legge et visst trykk på Basel de siste minuttene. Men den lille sluttspurten resulterte ikke i den ene sjansen som kunne gitt Brann et viktig - men noe ufortjent - poeng.

<B>AKROBATISK FEIRING:</B> Carlitos feiret målet mot Brann på denne måten.